Bottas értetlenül áll a rejtélyes lassulás előtt

Forma-1, Valtteri Bottas, Alfa Romeo, Azeri Nagydíj 2022, szombat
Alfa Romeo's Finnish driver Valtteri Bottas steers his car during the qualifying session for the Formula One Azerbaijan Grand Prix at the Baku City Circuit in Baku on June 11, 2022. (Photo by NATALIA KOLESNIKOVA / AFP)
Vágólapra másolva!
Szombaton borzasztóra fordult Bottas hétvégéje Azerbajdzsánban, az új elemektől nemhogy nem javult, még romlott is az autójának a teljesítménye. Egyelőre nem érti ennek okát, de biztos benne, hogy csapata rátalál.

Idén mindössze második alkalommal maradt pont nélkül az Alfa Romeo, miután Csou Kuan-jü kiesett Azerbajdzsánban, míg Valtteri Bottas a 11. helyre hozta be az autót. A finn pilóta nagyon nem találta a ritmust, és úgy érzi, valami alapvetően nem stimmelt az autóval, bár az oka egyelőre rejtély.

„Bárcsak tudnám. Olyan, mintha valami alapvetően rossz lett volna, annyira elmaradt a tempónk és a legtöbb köridőnk a várttól. A verseny végén még a Williams is gyorsabb volt nálunk, ez nem a mi szintünk" – idézte a Motorsport.com.

Bottas az Azeri Nagydíjon Forrás: AFP/Natalia Kolesnikova

„Megnézzük, és biztos vagyok benne, hogy találni fogunk valamit. Péntekről szombatra gyengült az autó hátsó tapadása, holott a váltással pont javulnia kellett volna. Csou köridőit esélyem sem volt tartani, más ligában ment, körönként egy másodperccel gyorsabb volt. Ez különös."

Az Alfa Romeo mérnöke, Xevi Pujolar azt mondta, valószínűleg annyit tudnak csak tenni a következő versenyig, hogy kicserélik a lehető legtöbb alkatrészt, mivel egy hét alatt nem lesz idejük az összeset egyenként átvizsgálni. A Kanadai Nagydíjat már a héten rendezik és hosszú az út oda, ez magyarázza ezt az irányt.