Vágólapra másolva!
A címvédő holland Max Verstappen sikerét hozta a Forma-1-es Azeri Nagydíj, mögötte csapattársa, Sergio Pérez végzett, míg a dobogóra idén harmadszorra George Russell állhatott fel. Lássuk, hogyan értékelték a pilóták a versenyt a leintést követően!

A maximális 44 pontot szerezte meg a Red Bull az Azeri Nagydíjon, ráadásul a Ferrari pilótáinak műszaki hibája miatt 80 pontra növelték előnyüket a bikások a konstruktőri összetettben. Max Verstappen idei ötödik futamgyőzelme után a vb-összetettben 21 ponttal vezet csapattársa, 34-gyel Charles Leclerc előtt, így érthetően elégedetten nyilatkozott.

„A tavalyi évet ugyan nem teszi semmissé, de mindenképp remek volt a mai nap a tempó, a tapadás, az egyensúly, és igazából minden.

Checo miatt is. Kanadáig is precízen kell dolgoznunk, ott is komoly ütésváltásra számítok" – mondta a holland.

Csapattársa, a verseny elején vezető Sergio Pérez sem bánkódott a második helyével, ám kissé érthetetlennek tartotta, hogy a csapattársa miért volt ennyivel gyorsabb nála a táv második felében. A mexikóit ráadásul a Carlos Sainz kiesésénél bekövetkező VSC-időszak is rosszul érintette.

„Pechem volt a virtuális biztonsági autós fázisnál, ráadásul volt egy kommunikációs problémám is a csapattal – mondta Pérez. –

Remek eredményt ért el a csapat a kettős győzelemmel, ez a legfontosabb."

A Lewis Hamiltont az elmúlt hét futamon egyaránt megelőző, idei harmadik dobogóját szerző George Russell megint a lehető legjobb eredményt érte el a harmadik hellyel, amivel megerősítette az összetettben a negyedik pozícióját. A pattogás azonban súlyosan befolyásolta a Mercedest Bakuban (is), ami csapattársához hasonlóan a fiatal brit pilótát is fájdalmasan érintette.

„Megint sikerült megszereznünk a "lepattanót", a háttérmunkának, a brackley-i gyárnak is köszönhetően ismét a maximumot hoztuk ki a futamból – nyilatkozta Russell. –