A Ferrari határozottabb döntéseket kér a versenyirányítástól

Mattia Binotto
MONTREAL, QUEBEC - JUNE 17: Scuderia Ferrari Team Principal Mattia Binotto looks on from the pitlane during practice ahead of the F1 Grand Prix of Canada at Circuit Gilles Villeneuve on June 17, 2022 in Montreal, Quebec. Dan Mullan/Getty Images/AFP (Photo by Dan Mullan / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Mattia Binotto, a Ferrari főnöke „határozottabb döntések" meghozatalára szólította fel a versenyirányítást a jövőben, miután elégedetlen volt a Safety Car kiírásának időpontjával a Kanadai Nagydíjon.

Carlos Sainz vezette a versenyt Max Verstappen előtt, amikor Cunoda Juki balesetet szenvedett kifelé menet a 49. körben.
A Scuderia Ferrari csapata gyorsan meghozta a döntést, hogy behozza Sainzt egy boxkiállásra, de Binotto kritikus volt a biztonsági autó behívásához szükséges idővel kapcsolatban.

- mondta Binotto a médiának.

"Azt hiszem, csak egy másodpercünk volt a reagálásra. És egy másodpercen belül reagáltunk is. Enélkül a gyors reakció nélkül nagyon nehéz és rossz helyzet alakult volna ki Carlos számára."

"Határozottabb döntésekre van szükségünk. [Számomra] nagyon sokáig tartott a versenyirányításnak döntenie."

Mi lett volna a Safety Car nélkül?
Arra a kérdésre, hogy Sainz tudott volna-e védekezni Verstappen ellen, ha nem lett volna egy késői Safety Car, Binotto elismeri, hogy nehéz megmondani, hogyan alakult volna a kettejük csatája.
„Nehéz megítélni" – magyarázta a csapatfőnök.

Binotto továbbá azt is elismeri, hogy a harmadik helyezett Lewis Hamilton fenyegetése is szerepet játszott a Ferrari stratégiai döntéseiben.

– folytatta.

"Tehát szorosan figyeltük a helyzetet. Azt hiszem, nagyon nehéz megítélni és megmondani, hogyan végződött volna a verseny az utolsó Safety Car nélkül."

Forrás