Az új Red Bull-os szerződése fizetésemelést hoz Péreznek

Sergio Pérez
MIAMI, FLORIDA - MAY 07: Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing looks on in the garage during final practice ahead of the F1 Grand Prix of Miami at the Miami International Autodrome on May 07, 2022 in Miami, Florida. Mark Thompson/Getty Images/AFP (Photo by Mark Thompson / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Sergio Pérez nem csak szerződéshosszabbítást, de fizetésemelést is kapott a Red Bulltól szerződésének a megújítása részeként, Max Verstappen csapattársa így már évi 10 millió dollárt fog zsebre tenni. Az osztrák csapat maximálisan elégedett a mexikói pilóta teljesítményével, aminek a 2 éves szerződéshosszabbítással, illetve a fizetésemeléssel is hangot adtak a dícsérő szavak mellett.

Két nappal a Monacói Nagydíj megnyerése után bejelentették Pérez szerződésének a meghosszabbítását az osztrák versenyistállóval. A RacingNews365.com úgy tudja, hogy a mexikói évente 10 millió dollárt fog keresni az új megállapodás értelmében.
Pérez a következő két szezonban továbbra is Max Verstappen mellett fog versenyezni. A jelenlegi szezon végén lejáró szerződését 2024 végéig meghosszabbították. A mexikói ezt megelőzően 8 millió dollárt keresett, így új szerződésével 2 millió dolláros fizetésemelést kapott.

Pérez és a Red Bull közötti szerződés tárgyalásai korán elkezdődtek
A tárgyalások a mexikói pilóta és a Red Bull között korábban, a Forma-1-es szezonban, a márciusi Bahreini Nagydíj környékén kezdődtek. Verstappen csapattársának

a Monacói Nagydíj hétvégéje előtt garantált volt a hosszabbítás, de az utolsó simításokat Monte Carlóban végezték el.

Pérez a monacói dobogós ceremónia előtt utalást tett a szerződéshosszabbításra, a kamerák megörökítették azt a pillanatot, amikor Christian Horner csapatfőnöknek elmondta, hogy "túl korán" írta alá azokat a bizonyos papírokat.

Pérez az egyetlen pilóta az Egyesült Államok nyugati partrjáról
A Liberty Media, a Forma-1 tulajdonosa örülni fog Péreznek és a Red Bullnál hosszabb ideig tartó tartózkodásának. Ő az egyetlen jelenlegi Forma-1-es pilóta a nyugati partról, és nem mellesleg igen népszerű a rajongók körében a világ ezen felén.
2023-ban nem kevesebb, mint hat futamot rendeznek majd Pérez felségterületéhez közel. Három futamot az Egyesült Államokban, a maradék háromnak pedig Kanada, Brazília és természetesen Mexikó ad majd otthont.