Az év egyik legviccesebb jelenetét hozta össze Ricciardo Norrisszal - videó

Forma-1, Miami Nagydíj, Daniel Ricciardo, Lando Norris
MIAMI, FLORIDA - MAY 05: F1 driver Daniel Ricciardo of Australia and McLaren and F1 driver Lando Norris of Great Britain and McLaren attend the Heineken® 'When You Drive Never Drink' Campaign Launch Party ahead of the F1 Grand Prix of Miami at McLaren Speed Shop on May 05, 2022 in Miami, Florida. Rodrigo Varela/Getty Images for Heineken/AFP (Photo by Rodrigo Varela / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Még el sem kezdődött a Brit Nagydíj hétvégéje, de Lando Norrist máris baleset érte a pályán, amit ráadásul csapattársa, Daniel Ricciardo okozott. A brit pilóta a fájdalom után humorosan reagált, az interneten történő bántalmazásról viszont komolyan beszélt.

A McLaren pilótái túlzás nélkül az év egyik legviccesebb jelenetét hozták össze a Brit Nagydíj hétvégéje előtt. Lando Norrisról és Daniel Ricciardóról egyébként is köztudott, hogy bármikor kaphatóak egy kis mókázásra, és utóbbi most is erre készült, bár akciója nem feltétlenül a tervei szerint sült el.

Még el sem indult a hétvége, de Ricciardo majdnem kiütötte Norrist

Történt ugyanis, hogy a környéken volt két nagy méretű gumilabda, amelyeket egyébként más versenyzők is használtak. Az előzmények nem derülnek ki, de könnyen lehet, hogy versenyeztek egymással. A videó azon a ponton indult, amikor Ricciardo a célegyenesben ezen az eszközön ülve ugrált, és a nála jóval hátrébb lévő csapattársa a labdával a kezében elkezdett rohanni. El is futott volna mellette, ám az ausztrál pilóta ezt nem hagyta annyiban.

Az ütés pillanata

Egy hirtelen ötlettől vezérelve ő is felállt, majd saját labdáját teljes erőből a közeledő Norris arcába vágta. Nyilvánvalóan semmilyen rossz szándék nem volt benne, ám a 22 éves versenyzőnek láthatóan nem esett jól az ütés, amiben az is nagy szerepet játszhatott, hogy teljesen váratlanul érte.

Ricciardo azonnal oda is ment az arcához kapó, majd nem sokkal később megálló Norrishoz, hogy megnézze, mekkora a baj. Végül kiderült, hogy nincs nagy gond, és a kezdeti sokk után már a brit pilóta is mosolygott a történteken.

Norris reakciója

Itt azonban a történet nem ért véget, mivel Ricciardo a Twitter-oldalára kiírta, hogy „rendben van”, utalva ezzel Norris állapotára. A bejegyzéshez többek között Lewis Hamilton is hozzászólt, aki annyit kérdezett, hogy „valóban?”. A kérdésre közvetve Norris „adta meg a választ”, aki idézőjelben írta ki csapattársa mondatát, majd egy olyan képet mellékelt hozzá, amely egy eldeformálódott emberi fejet ábrázol.

Norris és a barátnője is kap fenyegetéseket

Az elmúlt években Norristól megszokhattuk, hogy a humorizálás mellett komoly témákban is rendszeresen megszólal. A brit pilóta ezúttal az online világban történő bántalmazásról beszélt, aminek híres személyiség lévén ő is rendszeresen áldozatául esik.

nyilatkozta. – A legtöbb [ismert] ember kap ilyeneket. Kemény, és nem teszünk eleget [ellene]. Ha a fenyegetéseket 2019-ben láttam volna, amikor elkezdtem [a Forma-1-es karrieremet], nagyobb hatása lett volna, de most már tudom, mikor kell nevetni. Nem a halálos fenyegetéseken, hanem az ostoba megjegyzéseken, amikkel az emberek előjönnek, és az általuk kreált dolgokon, amelyekkel megpróbálják felhívni magukra a figyelmet. Én versenyezni akarok, beutazni a világot, új embereket megismerni és élményeket szerezni. Ők pedig a hálószobájukban, egy számítógép mögött ülve arra használják fel az egyetlen életüket, hogy valakit megpróbáljanak tönkretenni, bosszantani és terrorizálni.”

Norris az idei év elején hozta nyilvánosságra, hogy egy ideje már párkapcsolatban él. A McLaren versenyzője egy portugál modellel, Luisinha Barosa Oliveirával alkot egy párt, aki barátja elmondása szerint nehéz időszakot él át a jelenség miatt.

Norrist és barátnőjét is éri bántalmazás a közösségi médiában Forrás: ANP via AFP/Remko De Waal

Borzasztó, hogy mostanra mennyi, Luisinháról szóló gyűlölködő oldal született – jelentette ki Norris. – Leginkább az Instagramon és a Twitteren, és ez nem könnyű neki. A viszonylag normális élete után hirtelen rengeteg követője lett, így sokkal óvatosabbnak kell lennie a megszólalásaival és a cselekedeteivel. Nehéz neki, hogy ennyire gyorsan belecsöppent. A versenyzésben legalább az ember lassan megy végig [a lépcsőfokokon], és megtanul alkalmazkodni, kezdve a Forma-4-től, a Forma-3-on és a Forma-2-n át egészen a Forma-1-ig. Azonban az, hogy korábban soha nem nézett F1-es futamot, majd hirtelen reflektorfénybe került, rendkívül nehéz, és még a hozzászólásokat is olvasnia kell. Ettől szeretném megvédeni őt.”