Vágólapra másolva!
A Brit Nagydíjat szinte azonnal le kellett állítani, mert az első kanyarokban többen összeakadtak. Csou Kuan-jü felborult az Alfa Romeóval, és percekig nem mutattak semmit a közvetítésben, hogy mi lett vele, ami mindig ijesztő, de a versenyirányítás és az Alfa Romeo megerősítette, hogy a kínai versenyző eszméleténél van, sikerült kiemelni a roncsból. Hordágyon vitte a mentő kórházi kivizsgálásra, de állítólag nincs csonttörése.

A hatalmas baleset Pierre Gasly fedélzeti kameráján követhető a legjobban, aki előtt ütközött George Russell és Csou. Először Russell kerekei összeértek az Alpha Tauriéval, ettől nagy sebességnél megpördült a Mercedes és nekiment Csou autójának, amely többször megpördült a tengelye körül. Egy későbbi felvételen pedig az látszott, hogy Csou autója a megpördülések után átrepült a gumifalon és belecsapódott a nézőket védő kerítésbe.

Rajtuk kívül kiesett Alexander Albon is, akit Sebastian Vettel állított a falba, és Esteban Ocon autója szintén megsérült az irányíthatatlanul pattogó Williams miatt. Albont szintén kórházba vitték ellenőrzés céljából.