Vágólapra másolva!
Toto Wolff megnevelné a közönséget, akiknek a reakcióját a hétszeres világbajnok észbontónak tartja. A brit pilóta az Osztrák Nagydíj pénteki időmérőjén szenvedett balesetet, amit a szurkolók egy része lelkesen fogadott, noha Hamilton szerint akár kórházba is kerülhetett volna.

Az időmérő edzés ígéretesen alakult Lewis Hamilton számára, mígnem a Q3-ban megcsúszott a Mercedes hátulja a 7-es kanyarban, és a kavicságyon keresztül a falnak vágódott. Noha a hétszeres világbajnok épségben megúszta a balesetet, a leginkább Max Verstappennek szurkoló közönség egy része a becsapódásnál a felvételen keresztül is jól hallható éljenzésbe kezdett, amiről megkérdezték a brit pilótát.

„Nem hallottam őket közben, hiszen sok dolgon mentem keresztül a baleset alatt. De utólag visszahallgatva nem tudom megérteni és elfogadni ezeket a megnyilvánulásokat.

Sosem szabadna éljenezni valaki bukását, sérülését vagy balesetét – nyilatkozta Hamilton az esetről, majd a riporter kérdésére rátért a múlt héten történtekre, ahol Max Verstappent fütyülte ki az őt éltető brit közönség. – Silverstone-ban sem szabadott volna ilyennek történnie, noha akkor szó sem volt balesetről."

Hamilton számára egyébként a sprintfutam sem alakult jól a kilencedik (Fernando Alonso visszalépése miatt a nyolcadik) helyről, hiszen a rajt után visszaesett, miután ütközött Pierre Gaslyval, utána pedig mindössze az eredeti pozíciójáig sikerült visszakapaszkodnia, amit a hajrában biztosított be Mick Schumacher megelőzésével.

A Mercedes csapatfőnökét, Toto Wolffot is megkérdezték a múlt heti és a mostani esetről a közönség kapcsán – az osztrák szakember reméli, hogy a Forma-1-es közösség és a média összefog, és megneveli a szurkolótábort.

„Szerintem többet kéne kommunikálni a szurkolókkal azért, hogy ne éljenezzenek, amikor egy autó a falban köt ki, és ne fütyüljenek, amikor egy pilóta interjút ad – mondta Wolff a Sky Sportsnak. –

Senkinek nem szabadna ilyet tennie, ezért az F1-gyel és veletek [a médiával] közösen meg kellene nevelni az embereket."

A Forma-1 azóta reagált is az esetre, és a következő közleményt adták ki:

„Értesültünk azokról a hírekről, amelyek szerint egyes rajongók teljesen elfogadhatatlan megjegyzéseket tettek a hétvégén. Ezt közöltük a promóterrel és a biztonsági szolgálattal is, és beszélni fogunk azokkal is, akik jelentették ezeket az incidenseket. Nagyon komolyan vesszük, mert ez a fajta magatartás nem tolerálható, és minden szurkolónak tisztelettudóan kellene viselkednie."