Vágólapra másolva!
Hiába a remek pénteki teljesítmény, Lando Norris nem dobogóban gondolkodik a Magyar Nagydíjon. Csapattársa, Daniel Ricciardo a bizakodása mellett szintén figyelmeztetett, hogy az élcsapatokban még biztosan maradt tartalék a folytatásra.

Lando Norris előbb egy negyedik, majd egy második helyet szerzett 87 ezer néző előtt a pénteki szabadedzéseken, így egyértelműen a nap meglepetését okozta azzal, hogy az élcsapatok több tagját is meg tudta előzni. A Hungaroringre komolyabb fejlesztések nélkül érkező McLaren brit pilótája azonban nem gondolja, hogy a pole pozícióért harcolna majd az időmérő edzésen.

Lando Norris váratlanul elöl zárt mindkét pénteki szabadedzésen Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

„Jól alakultak a dolgok, az autó is remek volt – mondta Norris a Sky Sportsnak. – Úgy tűnik, kicsit jobban illik ehhez a pályához és a karakterisztikájához, de az FP2-n mindig egy kicsit gyorsabbak vagyunk, mint amilyenek a folytatásban.

azért, hogy lássuk, mit várhatunk a kvalifikáción. De tudjuk, hogy mindenki más – különösen a Ferrari, a Red Bull és a Mercedes – még sokat fog fejlődni."

A 2019 óta tartó F1-es karrierjében eddig a kilencedik hely volt Norris legjobb eredménye Mogyoródon, most azonban bizakodó, hogy akár a múlt heti hetedik pozíciót is felül tudja múlni a futamon.

„Jól érezzük magunkat és boldog vagyok, hogy ezt mondhatom – tette hozzá a brit. – Az autó optimális helyzetben van,

A McLaren másik pilótája, a 2014-es mogyoródi győztes Daniel Ricciardo szintén elégedett lehet a pénteki nyolcadik és ötödik helyével, de az ausztrál szintén óva intette a szurkolóit, hogy a többi csapat nagyobbat fejlődhet szombatra, mint ők.

„Úgy gondolom, hogy egészen jól versenyben voltunk, de nyilvánvalóan nem tudhatjuk, milyen teljesítményt nyújtottak a többiek az FP2-ben – mondta a sorozatban harmadik pontszerzésére törekvő Ricciardo. – De

Az autók jól érzik magukat ezen a hétvégén, noha van néhány kanyar, ahol többre vágyunk, de összességében elégedettek lehetünk. De tovább dolgozunk, és természetesen megpróbálunk finomhangolni és még többet kihozni belőle, mert számítani kell arra, hogy a többiek is így tesznek."