Vágólapra másolva!
Christian Horner elmondta, a Francia Nagydíj helyszínének melyik részére kell koncentrálniuk. Max Verstappen tudja, hogy még dolgozniuk kell, de a hosszú etappal elégedett volt.  

A Francia Nagydíjon többen esélyesebbnek tartották a Red Bullt a Ferrarinál, mert a pályán sok a lendületes kanyar, ami kicsit jobban kedvez az ő autójuknak, az első edzésnap azonban lényegesen más képet festett ezekhez a várakozásokhoz képest.

Charles Leclerc és Carlos Sainz nagyságrendileg fél másodperccel volt gyorsabb Max Verstappennél a második edzésen.

A címvédő holland pilóta az első edzésen és a második tréning elején a közepes gumin hasonló teljesítményt nyújtott, mint Leclerc, a lemaradása a lágy gumin végzett időmérő szimuláción alakult ki.

Verstappen egy körön nagyon elmaradt a Ferrariktól Forrás: AFP/Christophe Simon

„Nehezebb volt az a gyakorlás. Nem volt megfelelő az autó egyensúlya, de kísérleteztünk is pár dologgal” – mondta Verstappen.

„A hosszú etapon kicsit jobban alakult a helyzet. A gumik azonban felforrósodnak, ezért nehéz megállapítani, hol tartunk. De tudjuk, hogy vár ránk munka.”

Főnöke, Christian Horner szintén úgy látta, hogy a versenyszimuláció legalább elfogadhatóan ment, és azt mondta,

főleg a pálya harmadik szektorára kell koncentrálniuk a javulás érdekében.

Sergio Pérez nemhogy csapattársával vagy a Ferrarikkal sem tartotta a lépést, még a Mercedesektől és egy sor másik, alapból a középmezőnybe tartozó autót vezető pilótától kikapott, csak 10. lett.

Pérez csak a középmezőnyben végzett Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

„Jelenleg nem vagyok magabiztos az autóban – ismerte el. – Azt hiszem, sok munkát kell elvégeznünk holnapra. (...) Addigra remélhetőleg minden összeáll, és harcban leszünk."