Megtalálhatták Charles Leclerc ellopott, rendkívül értékes karóráját

Charles Leclerc
Charles Leclerc, Scuderia Ferrari, portrait during the Formula 1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring circuit from 7th of June to 10th of July, 2022 in Spielberg, Austria. (Photo by Gongora/NurPhoto) (Photo by Gongora / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Olasz lapértesülések szerint a helyi rendőrség rábukkant Charles Leclerc egyedi karórájára, amelyet még áprilisban loptak el tőle. A tolvajok feltehetőleg a valós értékének töredékéért adták el a tárgyat.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, még áprilisban ellopták Charles Leclerc rendkívül értékes karóráját. Az eset pár nappal az Emilia Romagna Nagydíj előtt történt, amikor néhány szurkoló közös fotót készített a monacói pilótával.

Előkerülhetett Leclerc ellopott órája

A történtek óta semmit nem lehetett tudni az ügy fejleményeiről, de a rendőrség természetesen nyomozni kezdett. Az Il Mattino nevű olasz lap értesülései szerint

mostanra meg is találhatták az ellopott karórát, ám az már nem a tolvajoknál van.

A lap azt állítja, hogy Leclerc óráját három, nápolyi illetőségű személy tulajdonította el. A többek között a maffiáról ismert városban nem egyedi történet, hogy egy ellopott ékszert később jó pénzért eladnak, legyen az áldozat egy sportoló, egyéb területről ismert személyiség vagy csak egy átlagember.

Leclerc Richard Mille márkájú karóráját illetően is ez volt a terv, ám a tolvajok számításába hiba csúszott: a tárgy egyedi kialakítású, és többek között a 24 éves versenyző aláírása is szerepel rajta.

Éppen ezért nyilvánvalóan nehéz elhitetni a potenciális vevővel, hogy törvényes úton szerezték az eladni kívánt portékát.

A lap szerint könnyen lehet, hogy nem is helyi, illegálisan működő piacon szabadultak meg az órától, hanem külföldön, ahol jóval kisebb az esély arra, hogy lopás gyanúja miatt vizsgálat indul az eladók ellen. Azonban a tolvajok így is csak a valós érték töredékét kapták meg.

Bizonyítékok hiányában egyelőre nem került vissza az óra Leclerc-hez Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

A 2 millió eurót, azaz közel 800 millió forintot érő órát ugyanis csak ennek tizedéért tudták eladni. A feltételezések szerint a vevő egy spanyol vállalkozó volt, aki feltehetőleg az ilyen jellegű tárgyakért és Leclerc-ért is rajong. Ugyanakkor tehát a rendőrség kezében még nincs bizonyíték, így az ötszörös futamgyőztes egyelőre még nem kapta vissza a karóráját.