Vágólapra másolva!
Ugyan Max Verstappen zárta az élen az Osztrák Nagydíj időmérőjét, a Ferrari mindkét pilótája jó pozícióból várhatja a hétvége folytatását, pláne amiért Sergio Pérez és Lewis Hamilton is jóval mögülük indulhat el a szombati sprintfutamon.

Lewis Hamilton és George Russell balesetét követően a kihűlt gumikkal egy próbálkozása maradt a csapatoknak, hogy változtassanak a Q3 sorrendjén, és ugyan mindkét Ferrari megelőzte Max Verstappen akkori vezető idejét,

a holland végül szintén javított, amivel 29 ezreddel Charles Leclerc és 82 ezreddel Carlos Sainz előtt, a pole-ban tudott zárni.

Sergio Pérez büntetése miatt azonban így is kedvező helyzetben van a Ferrari, hiszen anélkül támadhatják majd a címvédőt, hogy reális veszélytől kellene tartaniuk hátulról. Leclerc azonban ezt a támadást elsősorban a vasárnapi futamra hagyná, a sprint alatt megfontolt lesz a monacói és nem fog próbálkozni kockázatos előzéssel.

A Ferrari mindkét pilótája jó pozícióból várhatja a hétvége folytatását Forrás: AFP/Christian Bruna

„Volt némi alulkormányzottságom a piros zászlós fázisok után, és a gumik visszamelegítésével is meg kellett küzdeni, így nem volt tökéletes köröm. Kár, de majd a vasárnap számít igazán. Fontos, hogy a vezetési stíluson is dolgozzunk a második szabadedzésen, és utána egy nagyon jó sprintet teljesítsünk – nyilatkozta Leclerc az időmérőt követően. –

Az idővel is jól kell gazdálkodnunk, a sprinteknél ez is fontos dolog. Meglátjuk, milyen lehetőségeink lesznek: ha nem lesz komoly esély, inkább vasárnapra tartalékolok."

Carlos Sainz nem lenne ennyire óvatos, a múlt héten pole pozíciót és futamgyőzelmet is először szerző spanyol szerint nyomás alatt kell tartaniuk Verstappent akár már a sprintfutam alatt is.

„Sikerült egyre gyorsabbnak lennünk az időmérő alatt, pedig az utolsó kör messze nem volt hibátlan. Erős a tempónk, érdekes sprintet és vasárnapi futamot várok – mondta Sainz, majd a Sky Sports kérdésére rátért a rivális elemzésére is. – Általában ha gyorsabbak [a Red Bull-osok] nálunk az időmérőn, akkor a versenyen is elég gyorsak szoktak lenni, úgyhogy nagyon nehéz hétvége elé nézünk. A pozícióink azonban ígéretesek,

Laurent Mekies, a Ferrari francia versenyigazgatója is a Red Bull-lal szembeni párharc szorosságáról beszélt, azt remélve, hogy a spielbergi hétvége folytatásában az ő javukra fordul a kocka.

„Tudtuk, hogy nagyon szoros, fej-fej melletti csata lesz.

Végül picivel lemaradtunk róla, de a versenyen majd reméljük, nekünk kedvez ez a kicsi különbség – nyilatkozta Mekies. – A hétvége nehézsége, hogy rendkívül hosszú, tulajdonképpen 400 kilométeres versenyt kell megtenni két részletben. A lehetőség és a jó kiindulás megvan a jó eredményre, az itteni és a maranellói csapat is azon dolgozik, hogy a pilóták még jobban teljesíthessenek az F1-75-össel, és megfordítsák ezt a minimális különbséget."