Vágólapra másolva!
A Magyar Nagydíj pénteki napja után Max Verstappen és Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója is kijelentette, hogy a Ferrari rendkívül erős, ők pedig lényegében csak az esőben bízhatnak. Sergio Pérez bízik benne, hogy megfelelően le tudják vonni a tanulságokat.

Ahogyan a várható volt, a Red Bull elmaradt a Ferraritól a Magyar Nagydíj pénteki napján. Max Verstappen csupán a negyedik helyen végzett a második szabadedzésen, 283 ezredmásodperccel lemaradva Charles Leclerc-től, de ami talán ennél is aggasztóbb számára, hogy a monacói pilóta a versenyszimuláción is gyorsabb volt nála.

Verstappen pesszimistán nyilatkozott Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Francois Nel

A Red Bullnál rendkívül pesszimistán reagáltak a látottakra, és száraz körülmények között szinte teljesen leírták magukat. Ugyanakkor valószínű, hogy az időmérőt esőben rendezik, de Verstappen kiemelte, hogy a túlzott mértékű csapadék sem lenne jó számára.

Kicsit trükkös volt, de erre számítottam

foglalta össze a napot. – A Ferrari egyértelműen előttünk van, nagyon nehéz lesz legyőzni őket. Megpróbáljuk a lehető legnagyobb mértékben csökkenteni a lemaradást, de nem hiszem, hogy szárazon tartani tudjuk velük a tempót. Persze a túl sok eső sem segít, mert akkor el kellene halasztani az időmérőt.”

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója szokásához híven ennél is erősebben fogalmazott. Az osztrák szakember úgy véli, az eső jelentheti a bikások egyetlen esélyét a hétvégén, akik ráadásul rossz irányba indultak el a beállításokkal.

Az első és a második szabadedzés között végrehajtott változtatások nem bizonyultak eredményesnek, illetve nem hoztak semmit a konyhára, csak rosszabb lett – jelentette ki. – Meg kell néznünk, hogy találunk-e jobb kompromisszumot. A Ferrari fölénye azonban ijesztő, különösen a közepes gumikon.

Nagyon nehéz lesz, és nem számíthatunk arra, hogy a Ferrarinál valami rosszul sül el.”

Sergio Pérez ezúttal is jóval lassabb volt csapattársánál, Leclerc-től pedig közel 1 másodpercet kapott. A mexikói pilóta csatlakozott Verstappenhez és Markóhoz, és szintén úgy véli, hogy az eső nekik kedvezne.

Pérez szintén az esőben bízik Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Francois Nel

„Különböző alkatrészeket próbáltunk ki, hogy megbarátkozzunk az autóval, és szerintem jól megértettük – értékelt. – Szombaton remélhetőleg meg tudjuk mutatni, amit most tanultunk, és ezt a magas és az alacsony üzemanyagszintre is át tudjuk ültetni. A Ferrari kétségtelenül erősnek tűnt, szerintem nagyon gyorsak. Bízom benne, hogy esni fog az eső, hogy egy kicsit felboruljon a sorrend.”