Vágólapra másolva!
Charles Leclerc elvárja a Ferraritól, hogy stratégiai lépéseket tegyen a Brit Nagydíjon, így ha lehetőség adódik, akár engedje el őt a csapattársa, hogy még jobban zárkózhasson Max Verstappenre a világbajnoki pontverseny élén.

Bár Max Verstappen uralta az egész szombatot, a Q3 legvégén Carlos Sainz meglepte a hollandot, és 0,072 másodperces előnnyel megszerezte élete első időmérős sikerét a nedves silverstone-i aszfalton. A harmadik helyről Sainz csapattársa, Charles Leclerc indulhat, aki örülne a spanyol futamgyőzelmének, ám abban is bízik, hogy a Ferrari szükség esetén számára kedvező stratégiát fog alkalmazni. A monacói hátránya 49 pont, míg Sainz lemaradása 73 pont az éllovas címvédőhöz képest a szezon feléhez közeledve.

Elképzelhető, hogy Sainz (balra) első pole-ja után az első futamgyőzelme épp a Ferrari csapatutasítása miatt nem jön össze Silverstone-ban Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

„Természetesen nagyon boldog lennék, ha Carlos nyerné a versenyt, de egyértelműen én is meg akarom nyerni – mondta Leclerc. –

Magabiztos vagyok a kocsiban, úgyhogy várjunk, és meglátjuk, mi lesz."

Sainz egyetértett a monacóival abban, hogy ahogyan az egész szezonban, úgy

Silverstone-ban is csapatként fognak együtt dolgozni, hiszen csak így tudják legyőzni a Red Bull kettősét,

a harmadik szabadedzés adatai alapján pedig erre minden esélyük meg is van.

Mattia Binotto csapatfőnök úgy véli, az időmérős sikerből nem szabad kiindulniuk, a gumiválasztásról és a bokszstratégiáról pedig egyelőre nem mondott biztosat az újságíróknak.

„Ők [a Red Bull] hét versenyt nyertek [2022-ben], mi csak kettőt – tette hozzá Binotto. –

A megbízhatóság nemcsak számunkra, hanem számukra is aggodalomra adhat okot. Minden versenyt be kell fejezni – mi tovább küzdünk ezért, és majd meglátjuk, hogy alakul."