Vettel megrendítően beszélt a félelméről

Forma-1, Sebastian Vettel, Magyar Nagydíj 2022, péntek
Sebastian Vettel of Aston Martin Aramco after the second practice ahead of the Formula 1 Hungarian Grand Prix at Hungaroring in Budapest, Hungary on July 29, 2022. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Aggasztja, hogy jelenleg nem tudja, mit fog csinálni a visszavonulása után. Elszánt, hogy jobb ember legyen 10 év múlva.

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel idén tagja utoljára az F1 mezőnyének, az év végén visszavonul. Mint oly sokan, a nehéz döntés meghozatalakor ő sem tudta megmondani, konkrétan mivel tölti majd a napjait, és őszintén bevallotta, hogy a bizonytalanság valamennyire nyugtalanítja is.

Vettel egyelőre nem tudja, mihez kezd visszavonulása után Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

„Mindig előre tekintek, a folytatásra. Mindig azt hajtogattam, a legjobb versenyem még előttem van, ami nyilván üres fecsegésnek hangzik, amikor abbahagyom. Hiszen milyen verseny vár a visszavonulásom után?" – mondta.

Minden sportoló életében valószínűleg az a legnagyobb kihívás, amikor mást kezdünk csinálni.

„Ilyen akadállyal szembesülök, és őszintén szólva félek is attól, hogyan haladok tovább. Talán gödör is lesz az utamon. Nem tudom, mennyire lesz mély, és hogy kimászok-e belőle, de azt hiszem, sok támogatást fogok kapni."

Vettel a Magyar Nagydíj hétvégéje előtt jelentette be visszavonulását Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

„Remélem, helyes döntéseket fogok hozni, fejlődöm és tíz év múlva még jobb leszek" – nyilatkozta Vettel.