Bottas a Tour de France-on segített barátnőjének - videó

Forma-1, Valtteri Bottas, Tiffany Cromwell, Miami Nagydíj 2022, futam
MIAMI, FLORIDA - MAY 08: Valtteri Bottas of Finland and Alfa Romeo F1 and his girlfriend cyclist Tiffany Cromwell walk in the Paddock prior to the F1 Grand Prix of Miami at the Miami International Autodrome on May 08, 2022 in Miami, Florida. Jared C. Tilton/Getty Images/AFP (Photo by Jared C. Tilton / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Valtteri Bottas elkísérte barátnőjét a női Tour de France-ra, és segített neki és csapatának. A finn pilóta kulacsokat adogatott a Canyon-SRAM bringásainak az elmúlt két napban.

Valtteri Bottas ezen a héten két sporteseményen is részt vesz. Az egyik természetesen a hétvégén esedékes Magyar Nagydíj, amelynek az Alfa Romeo színeiben vág neki. A másik az ebben a formában idén először megrendezett női Tour de France, ahol barátnője, Tiffany Cromwell szerepel.

Bottas besegített barátnőjének

A finn versenyző elkísérte őt a keddi és a szerdai szakaszra, és ha már ott volt, feladatot is kapott. Bottas kiállt az út szélére, és a hatalmas sebességgel száguldó ausztrál bringásnak, valamint a Canyon-SRAM többi tagjának vízzel teli kulacsokat osztogatott, hogy a verseny közben tudjanak frissíteni. Az egyik ilyen pillanatot fel is töltötte saját közösségi médiás felületeire. A 32 éves versenyző a szerdai szakasz előtt egy rövid interjút is adott.

Szerintem ezt nem lehet máshoz hasonlítani, van egy különlegesen szép hangulata

– nyilatkozta azEurosportnak. –Ez az első Tour de France a nők számára, és szerintem mindenki izgatott, hogy végre megrendezik. Én egészen biztosan az vagyok.”

A női Tour de France-ot ebben a formában most először rendezik meg. 2014-től 2021-ig csupán egynapos versenyt tartottak a férfiak számára kijelölt szakaszok közül az egyiken. A mostani kiírás viszont már nyolc napból áll: múlt hét vasárnap, a férfiak számára rendezett Tour utolsó szakaszának napján indult, és egy héttel később ér véget.

Bottas a harmadik és a negyedik szakaszon segédkezett, de már nem sokáig maradhat, hiszen csütörtökön már a Hungaroringen lesz jelenése.

„Ma még itt leszek, de sajnos este el kell mennem, mert ezen a hétvégén van egy kis dolgom Budapesten” – utalt a valójában természetesen Mogyoródon megrendezett Magyar Nagydíjra.

Bottas hamarosan a Hungaroring felé veszi az irányt Forrás: NurPhoto via AFP/Alessio Morgese/NurPhoto/Alessio Morgese

Barátnője egyébként a hetvenegyedik helyen fejezte be a szerdai szakaszt, hivatalosan 14:10 másodperccel lemaradva a győztes Marlen Reusser mögött. Cromwell négy szakasz után a hatvanhatodik pozíciót foglalja el az összetettben, 18:23 másodperccel lemaradva a listavezető Marianne Vos előtt.