Verstappen kettős érzése: értetlenség mellett öröm a Hungaroringen

Forma-1, Magyar Nagydíj 2022, szombat, Max Verstappen
2022-07-30 17:29:18 BUDAPEST - Max Verstappen (Oracle Red Bull Racing) addresses the press after qualifying for the F1 Grand Prix of Hungary at the Hungaroring Circuit on July 30, 2022 in Budapest, Hungary. ANP REMKO DE WAAL netherlands out - belgium out (Photo by REMKO DE WAAL / ANP MAG / ANP via AFP)
Vágólapra másolva!
Sergio Pérez és Christian Horner csapatfőnök is Magnussent hibáztatja, amiért a mexikói lemaradt a Q3-ról a Magyar Nagydíj szombati kvalifikációján. Max Verstappen ugyanakkor a hajrában ért motorhibája ellenére pozitívumokat is lát a folytatást illetően.

A Q2 fölényes megnyerése után a pole pozícióra is komoly esélye volt Max Verstappennek, ám a Q3-ban teljesített első gyors körén kisodródott a bukótérbe, az utolsó percekben pedig motorerőhiányra panaszkodott a rádión keresztül, így senkit nem tudott megelőzni az időmérő harmadik szakaszában.

„Még nem beszéltem a csapattal róla. Nem hiszem, hogy komoly a dolog, de olyan, amit nem tudtunk a pályán megoldani, ez pedig sajnálatos – mondta a holland a Sky Sportsnak. – A tegnaphoz képest mutatott fejlődés viszont elképesztő!

A legjobb háromból is indulhatnánk a tempónk alapján, a műszaki hiba azonban a tizedik helyről kell felzárkóznunk. Ha beragadunk, akkor elég nehéz lesz, de ha nyugodtan kivárjuk az [előzési] lehetőséget, jól szerepelhetünk."

Sergio Pérez a szabadedzések során is jelentős hátrányban volt csapattársához és a teljes élmezőnyhöz képest, az időmérőn azonban könnyedén bejuthatott volna a harmadik szakaszba. Az első Q2-es körét előbb elvették, majd visszaadták a mexikóinak, ám Pérez számára ez az idő sem volt elég a továbbjutáshoz, a hajrában pedig Kevin Magnussen is feltartotta őt, így nem tudott javítani a tizenegyedik pozícióján.

„Szerencsétlen [helyzet] volt, mert

Remélhetőleg holnap erősebben térünk vissza" – értékelt röviden a mexikói.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner is csalódottan értékelte a történteket az időmérő után, a brit szakember szintén nem tudja, mi okozta Verstappen motorhibáját, Kevin Magnussen akadályozása miatt pedig egyenesen feszült volt.

„Nagyon frusztráló volt, hogy elveszítettük Checót a Q2-ben a 2-es kanyarbeli forgalom miatt. Max egyébként is jobban érezte magát az autóban, kevésbé küzdött az egyensúllyal. Azonban így sem tudott a tudásának megfelelő kört teljesíteni az autó miatt, így pedig a 10-11. helyről nagyon nehéz versenyünk lesz.

– nyilatkozta Horner, majd gratulált Russellnek az első rajtkockát érő szenzációs utolsó köréért.