Vágólapra másolva!
Az Alfa Romeo esport-csapata bejelentette, hogy Bereznay Dániel egy év szünet után visszatér hozzájuk. A magyar pilótának egy tapasztalt és egy újonc csapattársa lesz.

Mindössze egyszezonnyi kitérő után Bereznay Dániel visszatér az Alfa Romeo esport-csapatához, a Veloce Esports által működtetett Sauber Esportshoz. A magyar pilóta ennek az istállónak a színeiben próbálhat meg visszajutni az élmezőnybe az F1 Esports Pro Seriesben a tavalyi sikertelen idénye után.

Bereznay visszatér korábbi csapatához Fotó: Csudai Sándor - Origo

Bereznay a 2020-as kiírás után hagyta el az Alfa Romeo virtuális gárdáját, hogy a McLarenhez szerződjön. A wokingiaknál azonban enyhén szólva nem találta meg a számításait, és egyetlen pontot sem szerzett, ráadásul a tizenkét futamból mindössze hatot teljesíthetett, a többi versenyen újonc csapattársa, Josh Idowu vezethette az autót.

Bereznay a 2019-es és a 2020-as idényben szerepelt az Alfa Romeónál, az első szezonjában a harmadik, a másodikban az ötödik helyet szerezte meg az összetettben.

2019-ben ráadásul három futamot is nyert, és akár a bajnoki címért is harcban lehetett volna, ha az első nap nem alakul rendkívül pechesen számára. A magyar pilóta emellett néhány versenyre is kilátogatott csapatával, a 2019-es Olasz Nagydíjra a Gphírek is elkísérte.

Bereznay egyébként még mindig a sorozat egyik legsikeresebb versenyzőjének számít, hiszen 2018-ban szintén remekül szerepelt a Mercedes színeiben. Akkor a tabella második pozíciójában végzett, egyedül csapattársa, Brendon Leigh tudta őt felülmúlni.

A Sauber Esports egyébként teljesen új felállással vág neki az idei bajnokságnak, legalábbis a tavalyi idényhez képest.

Bereznay mellett egy másik tapasztalt versenyzőt is szerződtettek Nicolas Longuet személyében, aki 2020-ban a negyedik, egy évvel később a nyolcadik helyen zárt. A francia versenyző az Alpine-tól távozott, ami a másik magyar pilóta, Sipos Patrik helyzete miatt különösen érdekes fejlemény. Rajtuk kívül leigazolták az újonc Tomasz Poradziszt.

Bereznaynak egy tapasztalt és egy újonc csapattársa lesz

Ami az idei kiírást illeti, hivatalos menetrend még nincs. Az elmúlt években október közepétől decemberig tartott a szezon, de idén a valós F1-es szezon már november közepén véget ér, és lehetséges, hogy a virtuális bajnokságot is ehhez igazítják. A mezőnyben legalább két magyar versenyző lesz, hiszen az Alpine nemrég megerősítette Sipos korábbi szavait, és bejelentette, hogy a 18 éves pilóta idén is ott lesz a csapatnál.