Vettel: Kikérem a családom véleményét, hogy szerintük folytassam-e a versenyzést

Sebastian Vettel
27 April 2022, Bavaria, Munich: Sebastian Vettel, racing driver, gives an interview at a press event for the "BioBienenApfel" society project. With the motto "The buzzing must not be silenced", the project has set itself the goal, among others, of motivating people to get involved in biodiversity. Photo: Matthias Balk/dpa (Photo by MATTHIAS BALK / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel kifejtette, hogy a következő néhány hetet arra fogja használni, hogy komolyabban elgondolkozzon a Forma-1-es jövőjén. A több hónapja tartó találgatások érhetnek véget hamarosan, amikor a német bejelenti, hogy aláír-e a következő évre az Aston Martinnal, vagy szögre akasztja a sisakját.

Vettel szerződése a szezon végén lejár az Aston Martinnal, a 35 éves versenyző pedig nem élete legjobb idényét futja, hiszen ideje nagy részét a mezőny hátsó részében tölti. Az Aston Martin a 2021-es szezont a konstruktőri bajnokságban mindössze a hetedik helyen zárta, a 2022-es tabellán pedig jelenleg a kilencedik helyen áll 11 futamon szerzett 18 pontjával - három pont kivételével az összeset Vettel szerezte a csapatnak.

A szezon elején az Aston Martin csapatfőnöke, Mike Krack kijelentette, hogy „bolondság" lenne elengedni a négyszeres világbajnokot, de nem tudni, hogy Vettel elkötelezi-e magát egy új megállapodás mellett, az istálló nem túl sikeres szereplésére való tekintettel.

Vettel: Szeretnék a győzelmekért küzdeni, különben oda a szórakozás része a versenyzésnek
A jövőbeli terveivel kapcsolatos kérdésre Vettel továbbra is csak sejtelmes válaszokat ad, de elismerte, hogy a döntés heteken belül megszületik.

- mondta Vettel a német Sport1-nek adott interjújában.

Vettel a karrierje csúcsát a Red Bull Racing színeiben érte el, a német kapcsolata a csapattal hasonlóan gördülékeny és sikeres volt, mint jelenleg Max Verstappené Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Carmen Jaspersen

Arra a kérdésre, hogy mitől függ, hogy hosszabbít-e az Aston Martinnal, így válaszolt:

Vettelt elcsábíthatja egy másik F1-es csapat?
Vettel még 2007-ben kezdte Forma-1-es pályafutását a BMW Sauberrel, amikor egyszeri alkalommal pályára léphetett a sérült Robert Kubica helyén. Ezután egy rövid időszakot a Toro Rossóval töltött, ahonnan gyorsan feljutott a Red Bull csapatába, és begyűjtötte négy világbajnoki címét, mielőtt a Ferrarihoz szerződött volna. Az olasz istállónál főként negatív tapasztalatokkal gazdagodott, és az eredmények is elmaradtak, így elváltak útjaik.
Vettel, miután 2021-ben lecserélte a Ferrarit az Aston Martinra, a brit csapat ambiciózus ötéves bajnoki tervet dolgozott ki, amelynek kulcsfontosságú eleme Sebastian Vettel. A négyszeres világbajnok azt egyértelművé tette, hogy esze ágában sincs egy másik csapat kegyeit keresni.

- jelentette ki Vettel.
Forrás