A Mercedes elárulta, minek örül legjobban

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes, Magyar Nagydíj 2022, péntek
BUDAPEST, HUNGARY - JULY 29: Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team W13 on track during practice ahead of the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on July 29, 2022 in Budapest, Hungary. Arpad Kurucz / Anadolu Agency (Photo by Arpad Kurucz / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
További javulást vár a Mercedes és hamarosan győzelmeket akar szerezni. A csapat mérnökigazgatója kifejtette, a fejlődés melyik része tölti el leginkább elégedettséggel.

Óriási hátrányban kezdte az idei szezont a Mercedes a Ferrari és a Red Bull mögött, és ebből csak nyárra faragtak annyit, hogy kacérkodhassanak az önerőből szerzett dobogós eredmények, esetleg a győzelmek gondolatával.

Ugyanakkor több-kevesebb szerencsével az előző hat verseny mindegyikén eljutott legalább az egyik pilótájuk a dobogóra. A csapat mérnökigazgatója, Andrew Shovlin a Youtube-ra feltöltött szokásos verseny utáni értékelésben beszélt a fejlődésről és arról, ennek melyik aspektusának örülnek legjobban.

A Mercedes közelít a Ferrarihoz és a Red Bullhoz Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Arpad Kurucz

„Javulni fog a teljesítményünk. Próbálunk javítani rajta Spában is, ott reméljük, még jobban felzárkózunk, már nem nagy a távolság. Folytatjuk még egy darabig az autó fejlesztését. Izgatottsággal tölt el bennünket a legutóbbi néhány verseny, és bízunk benne, hogy megtesszük a hiányzó lépéseket" – mondta.

„A legjobb azt látni, hogy az időmérőkön mennyit javult az autó. A futamok rajtjától korábban rengeteg pozíciót kellett felkapaszkodnunk."

Ennek egyik bizonyítéka, hogy a Hungaroringen George Russell szerezte meg az első rajtkockát. Az első időmérőkön gyakran a középmezőny többi istállójából is többen legyőzték Lewis Hamiltont és Russellt.