Vágólapra másolva!
Charles Leclerc a hajrában túlságosan akarta a leggyorsabb kört, a Ferrari mohósága után a tizenegy helyett végül csak nyolc ponttal zárta a futamot a monacói. A gumikkal szenvedő Carlos Sainz viszont dobogóra állhatott, noha a pole-ból indulva a harmadik helyről többen reménykedett az elmondása szerint a Ferrarinak nem egyáltalán fekvő pályán.

Charles Leclerc a 15. helyről rajtolva hamar a pontszerző helyek közé került, ám a Valtteri Bottas okozta biztonsági autós fázis alatt már a verseny elején kihívta őt a Ferrari, így ismét hátulról kellett nekikezdenie a felzárkózásnak. Ez egy ideig sikerült is, ám Sergio Pérezt már nem tudta megelőzni, majd George Russell is könnyedén elment mellette, így reálisan az ötödik hely nézett ki a monacóinak. Végül az utolsó körre még egy kerékcserére kiment a bokszba, hogy elvegye a leggyorsabb körért járó plusz pontot Max Verstappentől, végül nemhogy nem sikerült, még

bokszutcai sebességtúllépés miatt ötmásodperces időbüntetést is kapott,

így Fernando Alonso mögé került és a hatodik helyen zárta a Belga Nagydíjat.

Charles Leclerc visszacsúszott az összetett harmadik helyére, Verstappennel szemben már 98 pont a hátránya Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard

„A rajt után még nagyon bizakodó voltam, aztán sajnos valamilyen

Ott már tudtam, hogy nehéz verseny elé nézünk – nyilatkozta Leclerc a Sky Sportsnak. – A hajrában történt [sebességtúllépés]

Emiatt végül a hatodik hely lett meg, de legalább az sikerült. A legnagyobb probléma inkább az, hogy nem voltunk elég gyorsak. Ettől függetlenül továbbra is leszegett fejjel harcolok versenyről versenyre, akármennyire nehéz is lesz."

Carlos Sainz a pole pozícióból indulhatott, ám a spanyol már az időmérő után úgy nyilatkozott, hogy nem igazán bízik abban, hogy képes lesz tartani a Red Bull tempóját. A jóslata végül teljesült, és a harmadik helyért is nagyot kellett szenvednie, de a hajrában sikeresen megharcolt érte George Russell-lel. Sainz már a táv háromnegyedénél érezte, hogy nem lesz egyszerű megtartania a pozícióját a gumik kopása miatt, a csapat azonban elmondta neki, hogy Russell mögé jönne vissza egy kerékcsere után, így a spanyol a pályán maradt – ez végül jó döntésnek bizonyult a részéről. A Skynak adott nyilatkozatában azonban inkább a Red Bull-lal szembeni lemaradásról beszélt.

Carlos Sainz a harmadik helyen zárta a Belga Nagydíjat Forrás: AFP/Geert Vanden Wijngaert

Nekik [a Red Bullnak] szupererős hétvégéjük volt, nekünk pedig egy gyengébb, de egy olyan pályán, amely valószínűleg egyáltalán nem illett hozzánk – mondta a spanyol pilóta. – A versenyen mindent megtettünk, hogy megpróbáljuk megnyerni a versenyt, de egyszerűen nem voltunk elég gyorsak. Zandvoortban azonban újra formába lendülhetünk és legyőzhetjük a Red Bullt."

Mattia Binotto csapatfőnök is kiemelte az F1TV-n, hogy nem volt meg a csapat megfelelő tempója, noha ezt részben a gumikopással is magyarázta a szakember. Binotto ugyanakkor Sainzhoz hasonlóan reményét fejezte ki, hogy a folytatásban komolyabb kihívói lehetnek a Red Bullnak, ezt pedig már a következő hétvégén szeretnék megmutatni.