Vágólapra másolva!
Ezt mondta a Belga Nagydíjon fantasztikus előretörést bemutató pilóta. A Red Bull kettős győzelmet arató párosa mögött 3.-ként befutó Carlos Sainz az erős gumikopástól szenvedett.

A vártnál is simábban gázolt át a mezőnyön Max Verstappen a Belga Nagydíjon, aki a táv fele előtt lehagyta az élről induló Carlos Sainzot, majd sima győzelmet aratott csapattársa és a ferraris előtt. A holland a motorcseréért járó büntetés miatt hátulról indult, de senki sem tudott ellenállást kifejteni vele szemben, annyival gyorsabban száguldott mindenkinél.

„Hektikus volt az első kör, ki kellett maradnom a zűrökből. Sok minden történt előttem" – nyilatkozta a leintés után a holland.

„A megfelelő helyeket választottam az előzéshez, utána pedig tudtam vigyázni a gumikra. Így jutottam előre, onnantól meg mindent irányítottam. Az egész hétvége elképesztő volt."

Pérez és Verstappen Forrás: AFP/Geert Vanden Wijngaert

Sergio Pérez a bokszkiállások első fordulója után előzte meg Sainzot azt kihasználva, hogy frissebb gumikkal támadt. „Többen reménykedtem, de Max szárnyalt. Mintha más bolygóról jött volna utolérhetetlen volt, – jelentette ki. – A csapat erős eredményt jegyzett, sok pontot szereztünk, ami fontos."

Pérez ezzel megelőzte a tabellán Charles Leclerc-t, aki csak 6. lett. Sainz már az időmérő után érezte, hogy a Red Bulltól tartani kell, és aggodalma valóra is vált.

– mondta. – Jól indultam a rajtnál és a [biztonsági autós fázist követő] újraindításnál is, ám nem volt megfelelő a tempóm. A gumik túlmelegedtek, és a felszerelésünk valamiért nem volt jó ezen a hétvégén. Dobogós lettem, ezt dobta a gép."

Sainz csalódott Forrás: Belga via AFP/BELGA/Jonas Roosens

A táv utolsó szakaszában még az a veszély is fennállt, hogy a mercedeses George Russell levadássza Sainzot. „Hamar észleltük, hogy a vártnál erősebben kopnak a gumik. A Red Bull és Max külön ligában versenyeztek, sajnos nem kényszerítettük őket keményebb csatára. A túlélés volt a célunk. Rá kell jönnünk, ezen a pályán miért nem voltunk ütőképesek" – mondta a spanyol.