Leclerc: Nekünk is lehet még viszályunk Verstappennel

Forma-1, Spanyol Nagydíj, Charles Leclerc, Max Verstappen
Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc talks with Red Bull's Dutch driver Max Verstappen (R) after the qualifying session at the Circuit de Catalunya on May 21, 2022 in Montmelo, on the outskirts of Barcelona, ahead of the Spanish Formula One Grand Prix. (Photo by LLUIS GENE / AFP)
Vágólapra másolva!
A Ferrari pilótája elmagyarázta, szerinte eddig miért maradtak el a konfliktusok. Megismételte, hogy a korábbi rossz kapcsolatuk után most már kölcsönös a tisztelet a hollanddal.

A bajnoki tabellára pillantva könnyen azt hihetné egy laikus, aki nem követte a szezon bő első felének eseményeit, hogy Max Verstappen dominált eddig. Az előnye 80 pont, és a feledés homályába vész, hogy két kiesése miatt három futam után még messziről követte Charles Leclerc-t a pontversenyben.

Utóbbi saját hibáival és csapata baklövéseivel került nagyon nehéz helyzetbe, és a Ferrari pilótája úgy véli, valószínűleg ez az oka annak, hogy a küzdelmüket jelenleg nem jellemzi az a felfokozott idegállapot, mint ami 2021-ben volt Verstappen és Lewis Hamilton között.

Leclerc és Verstappen Forrás: AFP/Lluis Gene

„A tavalyihoz hasonlóan alakuló bajnokság inkább okoz ilyesmit, mert egészen a legvégéig roppant szoros volt" – nyilatkozta a BBC-nek.

„Meglátjuk, milyen lesz az év vége, ha nem dől el hamarabb a csata."

A pályán vívott csatáikból egyelőre nem lett ütközés, ettől is tisztább a rivalizálásuk a tavalyinál.

„Max és én is nagyon agresszívak vagyunk, általában ezért nem végződött jól a csatánk régen. Amikor fiatalabbak voltunk, zavarosabb volt a viszonyunk. Nyilván még kölykök voltunk. A kapcsolatunk azóta javult, nagyon tiszteljük egymást – mondta Leclerc. – Minden az adott helyzettől függ, az adott vetélytárstól, hogy milyen messzire merészkedik el."

Verstappen és Leclerc csatában a pályán Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

„Én most azért sem reszkírozok, mert faragnom kell a hátrányomból."

A szezonból még 9 verseny van hátra az épp elkezdődött szünet után, és Leclerc hozzátette, hogy amíg van matematikai esélye a vb-címre, hinni fog a megszerzésében.