Vágólapra másolva!
Az immár az Alfa Romeo kötelékébe tartozó Csou Kuan-jü tavaly elhagyta az Alpine-t, és ezt jó döntésnek tartja, mivel nem látott perspektívát előző csapatánál.

Az Alpine által támogatott fiatalok kilátásai nem voltak túl jók mostanában arra, hogy versenyzői szerződést kapjanak a csapatnál, mert Esteban Ocon és Fernando Alonso is jó teljesítményt nyújtott és hosszabb távon számolt velük a menedzsment.

Utóbbi mégis az Aston Martinhoz igazol 2023-ra, de az utódja aligha lesz az akadémiai program ékköve, a legutóbbi F2-es bajnok Oscar Piastri, mivel kategorikusan kijelentette, hogy ő nem fog az Alpine-nál vezetni jövőre. Ezt a kijelentést minden bizonnyal egy mclarenes szerződéssel a zsebében vállalta be, és ha a jogászok arra jutnak, hogy mégis maradnia kell, elég valószerűtlennek látszik, hogy ezek után jó kapcsolat jellemezné a csapat és az ausztrál együttműködését.

Oscar Piastri 2021-ben, az Alpine F1-es autójának tesztjén Forrás: Xpb / James Moy Photography Ltd

Akár az F1 első kínai versenyzője, a most már az Alfa Romeo tagjának számító Csou Kuan-jü is átélhette volna Piastri szorult helyzetét, aki arról beszélt, hogy jó döntést hozott, amikor búcsút intett az őt támogató Alpine-nak.

"Teljesen szabaddá váltam. Minden nagyon jól alakult, mert tavaly az év végén lejárt a szerződésem, és mindkét fél szándéka kellett volna a folytatáshoz. De aztán adódott egy lehetőség az Alfánál – idézte Csout a Motor.es. – Egyértelműen arra jutottam, hogy ne folytassam az Alpine-nal, mert nem láttam szabad ülést az idei vagy a következő évre."

"Az nem lett volna jó nekem. Jött egy lehetőség és kihasználtam, és azt gondolom, nagyon jó döntés volt."

Az F2-ben Piastri mögött bronzérmes Csou nem vallott szégyent a mezőnyben, két futamon már pontszerzőként ért célba.