Vágólapra másolva!
Hiába érezte erősnek az autót, Max Verstappen szerint így is nagyon nehéz volt nyerni. A kettős győzelmet ünneplő Red Bull csapatfőnöke szerint a Belga Nagydíjon elért sikerük az egyik legfényesebb a fennállásuk óta.

Korábban csak egyszer fordult elő a Forma-1-ben, hogy valaki két egymást követő versenyen a 10. helyről vagy hátrébbról indulva nyerjen. Max Verstappen a Belga Nagydíjon szerzett győzelmével a McLaren alapítója, Bruce McLaren nyomába lépett ebben a tekintetben, és noha egész hétvégén kiemelkedett a mezőnyből, másokkal ellentétben ő közel sem vette készpénznek a sikert, főnöke pedig egyáltalán nem számított erre.

A címvédő ezzel 98 pontra növelte előnyét a tabellán a ferraris Charles Leclerc előtt, akit ráadásul a másik Red Bullt vezető Sergio Pérez is megelőzött a spái 2. helyével.

Pérez és Verstappen Forrás: AFP/Geert Vanden Wijngaert

„Tudtam, hogy nagyon jó eredményt érhetek el. De a 14. helyről nyerni még ilyen autóval is roppant nehéz, mert nem tudhatjuk előre, mennyire fogok lemaradni az első körben, és úgy általában, hogy mi fog történni" – mondta Verstappen.

A Red Bullt irányító Christian Horner szuperlatívuszokban beszélt csapatáról és a címvédőről.

Kettős győzelmet aratott a Red Bull Forrás: AFP/Geert Vanden Wijngaert

„Ez volt az egyik legnagyszerűbb teljesítménye a csapatnak" – jelentette ki.

„Azt hiszem, ez az eredmény egy szinten van a 2010 óta mutatott legjobbakkal."

Nemhogy két egymást követő futamon, karrierek egészét nézve is csak négy másik pilótának sikerült legalább kétszer a 10. vagy rosszabb rajthelyről győzni Bruce McLaren és Verstappen mellett: Fernando Alonsónak, John Watsonnak, Kimi Räikkönennek, Lewis Hamiltonnak.

Pérez sem látott alternatívákat, amikor felvetették neki, hogy nyerhetett-e volna. „Nem – mondta. – Max más szinten teljesített. Az első etapom a közepes gumin rossz volt a gumikopás miatt, Max főleg akkor sokkal gyorsabb volt.”