Kimi Räikkönen visszatért a versenypályára - videók

Forma-1, Sao Pauló-i Nagydíj, Kimi Räikkönen, Alfa Romeo
RAIKKONEN Kimi (fin), Alfa Romeo Racing ORLEN C41, portrait during the Formula 1 Heineken Grande Premio De Sao Paulo 2021, Sao Paulo Grand Prix, 19th round of the 2021 FIA Formula One World Championship from November 12 to 14, 2021 on the Interlagos Circuit, in Sao Paulo, Brazil - Photo Florent Gooden / DPPI
Vágólapra másolva!
Kimi Räikkönen egy teszt formájában tért vissza a versenypályára, hogy felkészüljön a jövő héten esedékes NASCAR-futamára. A finn pilóta egyelőre nem tervez egynél több versenyhétvégét a sorozatban.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, Kimi Räikkönen tavalyi F1-es visszavonulása óta először fog versenyezni a jövő heti NASCAR-futamon. A finn pilóta a Trackhouse Racing színeiben fog indulni, és a pár nappal korábbi üléspróbája után csütörtökön már tesztelte is az autót.

Räikkönen Virginiában tesztelt

A júniusban módosított szabályok értelmében Räikkönennek bizonyos feltételek, illetve szabályok mellett lehetősége volt kipróbálnia a kocsit a virginiai pályán. A 42 éves pilóta tesztje a kezdéstől számítva legfeljebb tíz órán át tarthatott, maximum három szett Goodyear-abroncsot használhatott fel, és más nem járathatta be a kocsit. Emellett az adatgyűjtést és a beállítások változtatásának lehetőségét is korlátozták.

Räikkönen jövő héten áll rajthoz Watkins Glenben, ami várhatóan jelentősen megdobja a futam, illetve az egész hétvége nézettségét.

Csapattársai a mexikói Daniel Suárez, valamint az amerikai Ross Chastain lesznek, akik egy-egy futamot nyertek ebben a szezonban a mostanihoz hasonló, kanyargós helyszíneken. Előbbi egyébként a hét elején átnézte az adatokat 2007 F1-es világbajnokával.

Räikkönen egyébként nem most mutatkozik be a NASCAR-ban, hiszen 2011-ben már szerepelt a sorozatban, igaz, nem a főszériában, hanem két betétsorozatban. Ami a jövőt illeti, a finn pilóta nem zárta ki a folytatást, de egyelőre csak erre az alkalomra koncentrál.

nyilatkozta. – Szerintem jobb volt, hogy megvártuk ezt a futamot, így mindenre fel tudunk készülni, és száz százalékig elvégeztük a munkát. Hogy mi lesz az eredmény, azt senki sem tudja, de a lehető legnagyobb esélyt adjuk magunknak. Hogy mi jön ezután? Nem tudom, senki nem tudja. Megpróbálunk egy jó versenyt futni, élvezzük, és meglátjuk, mit hoz a jövő. Nincsenek más terveim. Jelenleg ennyim van, és innen megyünk tovább.”

Jövő héten már az éles bevetés jön

Bár kétségtelen, hogy Räikkönen lesz a legnagyobb név, aki bemutatkozik a Cup Seriesben, nem ő lesz az egyetlen, az európai nézők számára ismertebb első bálozó. A korábban szintén az F1-ben versenyző Danyiil Kvjat, valamint a 2010-es Le Mans-i győztes, Mike Rockenfeller ugyanis szintén most indul először a sorozat első számú bajnokságának egyik futamán.