Lazsálással vádolja Hamiltont a korábbi világbajnok

Forma-1, Francia Nagydíj 2022, szombat, Lewis Hamilton
Mercedes' British driver Lewis Hamilton steers his car during the third free practice session ahead of the French Formula One Grand Prix at the Circuit Paul Ricard in Le Castellet, southern France, on July 23, 2022. (Photo by CHRISTOPHE SIMON / AFP)
Vágólapra másolva!
Nigel Mansell két másik brit versenyzőt, George Russellt és Lando Norrist dicsérte, miközben úgy látja, Hamilton nem küzd teljes erőbedobással.

1992 világbajnokát, Nigel Mansell arról kérdezték egy interjúban (Adrian Flux Youtube-csatornáján), hogy a Forma-1-es mezőny fiatal tagjai közül kiben lát saját magából egy kicsit. Válaszában két honfitársát nevezte meg, és célzott rá, hogy szerinte a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton kevésbé motivált az idén nem igazán erős autót építő Mercedesnél.

„George Russellt és Lando Norrist is kedvelem" – mondta.

„Russell remek munkát végez, és szerintem Lando is jó eredményeket tesz le az asztalra, amikor jól működik az autója."

Hamilton idén még győzelmet sem szerzett Forrás: AFP/Christophe Simon

Mansell ezzel arra utalt, hogy Russell házon belül gyakran legyőzi Hamiltont, több pontot is szerzett nála. A Mercedes még nem nyert versenyt idén, legnagyobb sikerük az, hogy Magyarországon Russell megkaparintotta a pole pozíciót. A 37 éves Hamilton szerződése jövőre jár le a csapatnál, de beszélt arról, hogy utána is folytathatja a karrierjét.

A Mansell által említett másik pilóta, Lando Norris a McLarennél versenyzik.