Érzelmesen búcsúzott Vetteltől a szakértőként dolgozó egykori F1-es pilóta

Forma-1, Kanadai Nagydíj, Lewis Hamilton, Mercedes, Sebastian Vettel, Ferrari, Martin Brundle
MONTREAL, QUEBEC - JUNE 09: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP and Sebastian Vettel of Germany and Ferrari talk with Martin Brundle on the podium during the F1 Grand Prix of Canada at Circuit Gilles Villeneuve on June 09, 2019 in Montreal, Canada. Mark Thompson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Martin Brundle szerint a visszavonuló négyszeres világbajnok túlságosan hamar szerezte meg a legnagyobb sikereit; és a döntését ugyan megérti, ám tart attól, hogy a németet is úgy elfelejtik az emberek, ahogy Kimi Räikkönent.

Sebastian Vettel a Magyar Nagydíjat megelőzően hozta létre az Instagram-fiókját, ahol a legelső bejegyzéseiben angolul és németül is bejelentette, hogy a szezon végén visszavonul a Forma-1-től. A négyszeres világbajnoknak többen is megköszönték a pályafutását és elbúcsúztak tőle az elmúlt héten, így tett a Sky Sports szakértőjeként dolgozó Martin Brundle is.

„Mintha tegnap lett volna, amikor a BMW Sauber tesztpilótájából a Toro Rosso versenyzőjévé vált. Tizenöt évvel ezelőtt még úgy nézett ki, mint egy frissen végzett egyetemista, aki élvezi az életet – írta Brundle a szokásos jegyzetében. – Azóta négy világbajnoki címet és 53 futamgyőzelmet tudott szerezni, ráadásul még mindig ő a sportág történetének legfiatalabb világbajnoka.

Vettel a Toro Rosso első sikerét szerezte a 2008-as Olasz Nagydíjon, majd a következő évben felkerült az anyacsapathoz, a Red Bullhoz, ahol a hat eltöltött éve alatt négy vb-címet szerzett. A kevésbé jól sikerült 2014-es év után váltott csapatot, amikor a Ferrarihoz igazolt, ahol 2020-ig versenyzett.

tekintve, hogy a [ferraris] kalandja nem a tervek szerint alakult – folytatta Brundle. – Megkérdeztem Christian Hornert [a Red Bull csapatfőnökét], hogy szerinte Seb hibát követett-e el, amikor 2014 végén a Red Bulltól a Ferrarihoz távozott, de kristálytisztán világossá tette, hogy akkor ez volt a megfelelő lépés a számára."

Martin Brundle-nek (középen) szakértőként volt lehetősége végigkövetni Sebastian Vettel és Lewis Hamilton nagyjából egyszerre kezdődő F1-es pályafutását Forrás: AFP/2019 Getty Images/Mark Thompson

Vettel a visszavonulási bejelentésében arról beszélt, hogy több időt szeretne a családjával tölteni, valamint utalt arra, hogy még nagyobb részt szeretne vállalni az elmúlt időszakban végzett aktivista munkájából. Brundle megérti az Aston Martin pilótájának döntését, de megkérdőjelezte, hogy az utóbbi sikerülhet-e Vettel számára úgy, hogy már nem lesz a reflektorfényben.

„Sebastian szeretne ezentúl családos életet élni, valamint az általa is fontosnak tartott globális kezdeményezésekkel és ügyekkel is foglalkozni. Noha a bejelentésének a napján létrehozott egy Instagram-fiókot, amit már több, mint 2,1 millió ember követ,

Sebastian egy nagyszerű bajnok és emellett remek ember is, egy élmény volt a kommentálni a karrierje során" – zárta sorait az egykori angol pilóta.