Schumacher bevallotta, nehezen szokta meg főnöke különleges stílusát

Forma-1, Osztrák Nagydíj 2022, péntek, Mick Schumacher
Haas F1 Team's German driver Mick Schumacher arrives in the pits during the first practice session at the Red Bull Ring race track in Spielberg, Austria, on July 8, 2022, ahead of the Formula One Austrian Grand Prix. (Photo by Jure Makovec / AFP)
Vágólapra másolva!
A Haas versenyzője elmondta, csapatfőnökét kendőzetlenül őszinte embernek tartja, és elismerte, hogy meg kellett szoknia a sajátos csapatvezetési stílusát. A nyomást hasznosnak tartja.

Mick Schumacher jövője megingott a Forma-1-ben a szezon első harmadában, de utána látványosan javult a teljesítménye és kétszer pontot szerzett. Rossz periódusában többször megtalálták őt a kritikusok, és a médiának tett megnyilvánulásaiban csapatfőnöke, Günther Steiner szintén megfogalmazott néhány keményebb üzenetet.

Schumacher elárulta, hogy időbe telt, mire megszokta főnöke viselkedését. „Mindenkinek megvan a saját személyisége, és Günther nagyon egyedi stílusban intézi a dolgokat. Alig szűri meg a mondanivalóját, elmondja, amit gondol – idézte a Racingnews365.com. – Ezt meg kellett szoknom, ilyet nem tapasztaltam korábban, újdonságként hatott."

Mick Schumacher, a Haas pilótája Forrás: AFP/Jure Makovec

A német pilóta hozzátette, a terhet alapvetően hasznosnak tartja. „Jobban teljesítek nyomás alatt, mint nyomás nélkül. Ez kedvező, mert a bajnoki küzdelem teherrel jár" – közölte, nyilván abban bízva, hogy később lehetősége lesz győzelmekért küzdeni.

A Haas 34 ponttal áll a bajnokságban a konstruktőri 7. helyen, a terméshez Schumacher 12 ponttal járult hozzá.