Öt év után szakít egymással a Sauber és az Alfa Romeo

Forma-1, Olasz Nagydíj, Alfa Romeo Racing, Alfa Romeo logo
Alfa Romeo Racing ORLEN C41, mechanical detail during the Formula 1 Heineken Gran Premio D’italia 2021, Italian Grand Prix, 14th round of the 2021 FIA Formula One World Championship from September 9 to 12, 2021 on the Autodromo Nazionale di Monza, in Monza, Italy - Photo Florent Gooden / DPPI
Vágólapra másolva!
Az Alfa Romeo bejelentette, hogy a 2023-as szezon lesz az utolsó, hogy a Sauber partnereként szerepel a Forma-1-ben, így a hinwili csapat társulhat a 2026-tól a sportághoz csatlakozó Audival.

A Sauber 2018-ban lépett partnerségre az Alfa Romeóval, 2019-től pedig már nemcsak szponzorálja a csapatot az olasz autógyártó, hanem azon a néven is versenyez. Ez a kapcsolat azonban 2023 végén véget ér – jelentette be pénteken az Alfa Romeo.

„Mivel a márka gazdasági és ipari fordulata 2022-ben megtörténik, az Alfa Romeo most értékelni fogja a számos lehetőséget, és eldönti, közülük melyik lesz a legjobb a stratégiánk hosszú távú fenntartása és a márka hírnevének megőrzése szempontjából" – írta az olasz márka a közleményében, amelyből arra lehet következtetni, hogy 2023 után is szeretne az autóversenyzés élvonalában maradni.

A fejlemények alapján azt lehet jósolni, hogy az Audi – amelyet szintén pénteken jelentett be a Forma-1, mint 2026-tól belépő motorgyártót – hamarosan résztulajdonosa lesz a hinwili istállónak, hiszen az elmúlt hetekben egyre több pletyka volt a német márka és a Sauber kapcsolatáról.