Vettel újabb javaslatot tett az F1 működésére a környezetvédelem jegyében

Forma-1, Magyar Nagydíj 2022, vasárnap, Sebastian Vettel
BUDAPEST, HUNGARY - JULY 31: Sebastian Vettel of Germany and Aston Martin F1 Team looks on from the drivers parade ahead of the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on July 31, 2022 in Budapest, Hungary. Arpad Kurucz / Anadolu Agency (Photo by Arpad Kurucz / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Úgy látja, a környezetvédelmet jobban segítené, ha a bevételekből több jutna a versenyrendezőknek. Fontosnak tartja, hogy a sportágban meglévő óriási szellemi tudásból mindenki profitáljon.

Az idény végén visszavonuló Sebastian Vettel közismerten támogatja a környezetvédelmet, és úgy véli, ebből a szempontból a sportág gazdasági modelljének átalakítása is szükséges.

„A nagy tömeget vonzó rendezvényeknek felelősen kell viselkednie a jelenlegi időszakban. A Forma-1 természetesen nagy tömeget vonz, bővül a szurkolói bázis, főleg Észak-Amerikában, amitől a sportág is gyarapszik – mondta a World eX éves konferenciáján. – Ugyanakkor egyre többen mennek ki a versenypályákra, amit kezelni kell."

Vettel az év végén visszavonul az F1-től Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Arpad Kurucz

Az Aston Martinnál versenyző négyszeres világbajnok szerint az F1-nek mindenképp segítenie kell a jó ügyeket.

„Segítenünk kell a változást azzal, hogy mindenki profitáljon a szórakozásunkból, a mérnöki innovációból. Ha ez nem sikerül, joggal merülhet fel a kérdés a motorsporton kívüli közegben, hogy mi értelme az egésznek, amit csinálunk" – hívta fel a figyelmet.