Bottas jobban élvezi a versenyzést, mint amikor győzelmekért harcolt

Forma-1, Ausztrál Nagydíj, Valtteri Bottas, Alfa Romeo
Alfa Romeo's Finnish driver Valtteri Bottas leaves at the Albert Park Circuit in Melbourne on April 7, 2022, ahead of the 2022 Formula One Australian Grand Prix. (Photo by William WEST / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
Az Alfa Romeo finn pilótája örül, hogy karrierje során először nem egy-egy évre hosszabbítottak vele szerződést, így nincs rajta teher, és a középmezőny szoros csatája is tetszik neki. Bottas a magánéletben is nyugodtabbá vált.

Bár elismerte, hogy az emlékek csalókák lehetnek, Valtteri Bottas a tizedik Forma-1-es idényében érzi magát a legjobban a pályán, pedig most nem vezet győzelemre vagy akár csak dobogóra esélyes autót, mint korábban a Williamsnél vagy a Mercedesnél.

Több tényezővel magyarázta a felszabadultságát, ami közül az egyik legfontosabb, hogy végre többéves szerződést kötöttek vele, így év közben nem nyomasztja a vállát a jövőjét övező bizonytalanság.

Bottas idén és jövőre is az Alfa Romeo csapatának tagja Forrás: AFP/William West

„Ez az első alkalom, hogy nem kell stresszelnem és kérdésekre válaszolni miatta. A bizonytalan jövőjű versenyzőknek sosem kellemes" – mondta a Motorsport.com-nak az Alfa Romeo versenyzője.

„Tény, az ember nem mindig emlékszem mindenre, de úgy érzem, most jobban élvezem az F1-et, mint valaha."

Mindez kihat a magánéletére is: az emlékezetes tavaszi fenékvillantós fényképet például aligha tette volna ki a közösségi médiába a Mercedes pilótájaként. „Kétlem – felelte az erre vonatkozó kérdésre. – A pályán kívül is nyugodtabb vagyok, kevésbé foglalkozok mások véleményével, mint korábban. A fotó pedig szép lett!"

Bottasnak ez a harmadik csapata az F1-ben Forrás: AFP/William West

Kiemelt egy olyan tényezőt is a mezőny sűrűjében, ami növeli az izgalmakat. „Szórakoztató a versenyzés, főleg a középmezőnyben, ahol teljesen mások a versenyek stratégiai szempontból" – mondta.

„A Mercedesnél általában csak egy másik csapat ellen harcoltunk, ezért csupán az adott két autóra koncentráltunk. Itt azonban hat autó is lehet a közelünkben."

Bottas a szezon derekánál a tabella 9. helyét foglalja el.