Vágólapra másolva!
Valtteri Bottas a nyári szünetben sem pihen, sőt, egy versenyen is elindult. A finn pilóta a tavalyi évhez hasonlóan egy murván rendezett kerékpárfutamon vett részt, és amellett, hogy több mint 700 résztvevő közül a negyedik helyen zárt, megnyerte saját korosztályának kategóriáját.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, Valtteri Bottas és barátnője, a profi kerékpárversenyző Tiffany Cromwell az Egyesült Államokban töltik a nyári szünetet. Nem véletlenül nem a „pihenés” szót használtuk, ugyanis ez olyannyira nem állja meg a helyét, hogy egy ottani bicikliversenyen is elindultak, és mindketten kiválóan szerepeltek.

Bottas rendkívül aktívan tölti a nyaralást Forrás: ollephotos.eu/Ivan Olle

A páros az SBT GRVL nevű versenyre nevezett be, amelynek lényege, hogy a szakaszok nagy része murvás felületen zajlik, ami nyilvánvalóan nagyobb kihívást jelent az aszfaltnál. Bottas nem először mérette meg magát az eseményen: tavaly összesítésben az ötödik pozícióban végzett, korosztályában pedig harmadikként zárt.

Idén pedig mindkét helyezésen javított.

Bottas az ún. „vörös” szakaszon indult el, vagyis 60 mérföldet, azaz közel 100 km-t tekert. Ebből több mint 50 mérföldet murván, és a versenyzőknek 1 km-nél is több szintemelkedést kellett leküzdeniük. Bottas 2:56:22 másodperc alatt teljesítette a futamot, 5:17 másodperccel a győztes mögött. Bár az időt tekintve ez hármas holtversenyben a második helyet jelentette, hivatalosan a negyedik pozícióba rangsorolták

726 induló közül.

A finn pilóta azonban így is győztesnek mondhatta magát, ugyanis saját korosztályán belül ő bizonyult a legjobbnak. Barátnője szintén kiválóan szerepelt: Cromwell a „kék”, vagyis a 100 mérföldes, közel 2 km-es szintemelkedéssel rendelkező szakaszon indult, és 4:56:28 másodperccel diadalmaskodott a nők között. Előnye elképesztő, 21:53 másodperc volt a második helyezett előtt.

Bottas saját maga is igyekszik népszerűsíteni a kerékpárversenyzés ezen formáját.

A 33. születésnapját a Belga Nagydíj napján ünneplő pilóta májusban bejelentette, hogy az SBT GRVL szervezőivel közösen 2023 júniusában létrehoznak egy hasonló eseményt Finnországban, FNLD GRVL néven. A tervek szerint két különböző távon, összesen több mint 1500 résztvevő fog elindulni.

Bottas szombaton a helyszínen fog tekerni tesztelés gyanánt.

Bottas megnyerte saját korosztályának kategóriáját

Ahogyan neki, úgy a mezőny többi tagjának is lassan véget ér a nyári szünet, hiszen az F1 jövő héten visszatér. A pilóták és a csapatok Spa-Francorchamps-ba látogatnak, hogy megkezdjék az idény második, kilenc fordulóból álló részét.