Vettel visszavonulása elgondolkodtatta a szintén családapa Pérezt is

Forma-1, Sergio Pérez, Red Bull, Magyar Nagydíj 2022, péntek
Sergio Perez of Red Bull Racing arrives ahead of the practice before the Formula 1 Hungarian Grand Prix at Hungaroring in Budapest, Hungary on July 29, 2022. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel többek között arra hivatkozva jelentette be a visszavonulását, hogy több időt szeretne a családjával tölteni, a témához kapcsolódva pedig Sergio Pérez engedett betekintést a saját életébe, ahogy az otthoni élete és a sportág közötti egyensúlyt próbálja megteremteni.

Sergio Pérez elismerte, hogy komoly kihívást jelent egyensúlyba hozni a családot az F1-ben való versenyzéssel.

Vettelhez hasonlóan Pérez is apa: a feleségével, Carola Martinezzel május óta háromgyermekes szülőnek mondhatják magukat.

„Minden alkalommal, amikor elmegyek otthonról, arra gondolok, hogy megint el kell búcsúznom a gyermekeimtől. Ez pedig nehéz – nyilatkozta a Red Bull pilótája. –

Noha Pérez megérti, miért döntött úgy Vettel, hogy nagyobb hangsúlyt helyez a magánéletére, a mexikói továbbra is motivált marad az F1-ben.

Carola Martinez és Sergio Pérez 2018 óta házasok Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Peter Fox

„[Vettel döntése] nagyon is elfogadható és érthető – folytatta Pérez. – Úgy vélem, hogy amikor van egy terved, ami motivál, annak meg kell fizetni az árát. Ha többé már nem vagy hajlandó megfizetni, akkor viszont jobb, ha búcsút veszel a sporttól."

Pérezt megkérdezték arról, hogy segíti-e a motivációját növelni az, hogy egy győzelemre esélyes csapatnál van, míg a négyszeres világbajnok Vetteltől az utóbbi két évben egy-egy pontszerzés is bravúrnak számított az Aston Martinnal. A világbajnoki pontverseny harmadik helyén álló pilóta egyetértett azzal, hogy tovább ösztönzi őt az, hogy az egyik legjobb autóban ül, a visszavonulást viszont teljesen egyéni elhatározásnak gondolja.

„Úgy hiszem, hogy ez egy rendkívül személyes döntés – tette hozzá a harminckét esztendős versenyző. – Attól függ, hogy mit érzel, és mit szeretnél csinálni a családoddal.

A nyári szünet első hetét pihenéssel töltő Pérez bízik abban, hogy a szezon második felében jól fog teljesíteni a rendkívül sűrű menetrend ellenére. A mexikói a hazai pályája mellett három helyszínt emelt ki, amit különösen várni fog az augusztus végi visszatérést követően.

„Már alig várom, hogy kipihenjem magam, hiszen intenzív szezonunk van. De csak egy hétig lehet kikapcsolódni, aztán újra bele kell vágni, mert sok munka vár ránk, és továbbra is teljesítünk kell – idézi a mexikóit a Motorsport. –