Alonso felidézte Vettel visszavonulása kapcsán, hogy anno ő miért hagyta ott az F1-et

Fernando Alonso, Alpine
Alpine's Spanish driver Fernando Alonso looks on as he arrives at the Albert Park Circuit in Melbourne on April 7, 2022, ahead of the 2022 Formula One Australian Grand Prix. (Photo by Paul Crock / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
A hírt követően, miszerint korábbi riválisa, Sebastian Vettel 2022 végén visszavonul a Forma-1-től, Fernando Alonso úgy reagált, hogy lehetségesnek véli azt, hogy a német egyes indokai, amiért elhagyja a sportágat, megegyezhetnek azzal amit ő érzett, amikor 2019 és 2020 között szünetet tartott a Forma-1-es karrierjében.

Fernando Alonso felidézte azokat a körülményeket, amelyek miatt úgy döntött, hogy 2018 végén elhagyja az F1-et, miután Sebastian Vettel bejelentette, hogy a 2022-es szezont követően visszavonul a sportágtól.
2018-ban Alonso úgy döntött, hogy elhagyja a Forma-1-et a McLarennél végzett, nagyrészt frusztráló munkája végén, és a motorsport számos más kategóriájában versenyzett. Beleértve a Le Mans-i 24 órás versenyt, az Indianapolis 500-at és a Dakar-ralit. A spanyol azonban 2 év kihagyás után véget vetett a Forma-1-es szünetének, és 2021-ben visszatért a sportághoz az Alpine csapatával.
2023-ban pedig sokak meglepetésére Alonso az Aston Martinhoz költözik Vettel helyére, aki a Magyar Nagydíj előtt bejelentette közelgő visszavonulását.

Fernando Alonso az egyik Le Mans-i 24 órás verseny dobogóján Forrás: AFP/Jean-Francois Monier

Alonso elgondolkodott azon, hogy 3 éve miért hagyta el a Forma-1-et
Vettel hírére Alonsóban felmerült a kérdés, hogy a német megosztotta-e az összes indokot, amiért távozik a Forma-1-ből. Úgy érzi, hogy hasonló dolgokon megy most keresztül a négyszeres világbajnok, mint amikor ő is úgy döntött, hogy egy időre otthagyja a sportágat.

- mondta Alonso a médiának.

- emlékezett vissza a spanyol az akkoriban meghozott döntésére.

Forrás