A Ferrari főnöke szerint nincs semmi baj azzal, hogy rossz gumit választottak

Forma-1, Miami Nagydíj 2022, Charles Leclerc, Mattia Binotto,
MIAMI, FLORIDA - MAY 06: Charles Leclerc of Monaco and Ferrari and Scuderia Ferrari Team Principal Mattia Binotto look on in the garage during practice ahead of the F1 Grand Prix of Miami at the Miami International Autodrome on May 06, 2022 in Miami, Florida. Jared C. Tilton/Getty Images/AFP (Photo by Jared C. Tilton / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A Ferrari csapatfőnöke szerint nem a rossz gumiválasztásuk miatt betliztek a Magyar Nagydíjon, és nem a vezetőség leváltása lenne a megoldás a problémák kijavítására.

Noha sokáig úgy tűnt, hogy mindkét pilóta dobogóra állhat a Hungaroringen, végül sem Charles Leclerc, sem Carlos Sainz nem zárt a legjobb háromban. Max Verstappen sikerével így a egyéni pontversenyben 80, a konstruktőrök között pedig 97 pontosra nőtt a Ferrari lemaradása. A futamot követően a legtöbb szurkoló a csapat stratégiáját és Mattia Binotto csapatfőnököt szidta, ám a svájci-olasz szakember szerint nem a taktikájukkal volt a probléma.

Rengeteg szurkoló Binotto leváltását követeli, a csapatfőnök szerint azonban nem ez a megoldás Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

„Az autó tempója nem volt megfelelő, a sebességünk elmaradt a pénteki versenyszimuláció alapján vártaktól – mondta Binotto. – Teljesen más körülmények voltak, hűvösebb volt az időjárás, így összességében

Az elégedetlen szurkolók többsége a stratégák és/vagy Binotto elbocsátását követelik, ám a csapatfőnök szerint a szakmai stáb azonnali lecserélése nem segítene a Ferrarin a nyári szünetet követően sem.

„Ez nem balszerencse kérdése, és nincs is mit változtatni – nyilatkozta Binotto az esetről. – Folyamatosan tanulunk, építkezünk, tapasztalatot szerzünk és fejlesztjük a készségeinket. Meg kell nézni és meg kell érteni, hogy [a vasárnapi dolgok] miért történtek így azután, hogy eddig az egész szezonban versenyképesek voltunk.

Együtt nyerünk és együtt veszítünk. Ezúttal nem sikerült jól [a verseny], de még mindig komoly lehetőség van bennünk. Most viszont arra kell koncentrálnunk, hogy megértsük a mostani okokat, kezeljük őket, és még erősebben térjünk vissza."