Vágólapra másolva!
George Russell a 2022-es Forma-1-es szezonban a Williamstől igazolt a Mercedeshez. Úgy véli, hogy az új csapata stabilitása a legfontosabb különbség a jelenlegi és a volt Forma-1-es csapata között, ahol korábban versenyzett.

A Mercedes fiatal pilótája 2019-ben debütált F1-ben a Williamsnél, és három évet töltött ott, mielőtt 2022-ben ülést kapott a Mercedesnél Lewis Hamilton csapattársaként. Nehéz időszak volt az elmúlt néhány év a Williams számára, főleg a teljesítmény hiánya, a COVID-19, és az istálló eladása miatt. A tulajdonos, Sir Frank Williams anyagi okok miatt megválni kényszerült a csapattól, majd nem sokkal ezután, 2021-ben elhunyt. Russell számára nagyon különbözik a hozzáállás, ahogyan a két csapat versenyez az F1-ben.

Russell a Beyond the Grid podcastban beszélt arról, hogy a Williams számára az F1-ben való túlélést jelentette, szemben a sorban nyolc konstruktőri világbajnoki címet bezsebelő, hatalmas nyomás súlyához képest.

"Fejben nagyon ott volt mindenki a Williamsnél. Minden egyes csapattag hihetetlenül keményen dolgozott és elképesztően szenvedélyesek voltak. Sajnos a csapat egy nagyon nehéz időszakon ment keresztül amíg náluk versenyeztem"

- mondta.
„2019 nem a teljesítmény éve volt, hanem a túlélésé (mivel először a Forma-1-es történelmében a Williams pontot sem volt képes szerezni)."

- emelte ki Russell, hogy valószínűleg nem a legideálisabb körülmények között versenyzett a Williamsnél.

„Már előtte is tudtam, hogy milyen kiváló a csapat a Mercedes, és milyen tehetséges itt mindenki, de mióta én is a csapat része vagyok, személyesen is átélhetem azt a szintet amelyen működnek. Igazán inspiráló volt számomra látni, hogy 2000 ember mindent megtesz azért, hogy gyors versenyautókat készítsenek. A verseny, a verseny és csakis a verseny a prioritásuk, kizárólag nyerni akarnak. Ez elég különleges."

A Mercedes új tehetséggel fedezi fel újra önmagát - mondja Russell
A brit pilóta erősen kezdte a pályafutását az istállónál: öt dobogós helyezés és élete első F1-es pole pozíciója a Hungaroringen. A szezon első feléhez érve ez igen szép teljesítmény, annak ellenére, hogy a csapat 2022-ben nyilvánvalóan csak vergődik a rosszul megtervezett autójukkal.
Csapattársa, Hamilton előtt 12 ponttal vezet a tabellán és 7-6-ra a kvalifikáción elért jobb eredményt tekintve.

- jegyezte meg Russell.

„De még mindig sok friss és új energia érkezik, ezek pedig nagyszerű dolgokat hoznak a csapatba. Olyan érzés itt lenni, mintha egy család által üzemeltetett istállóról lenne szó, holott a Williams valóban egy családi vállalkozás volt.

A Williamsnél amikor körbejártam a gyárat, és először találkoztam az emberekkel, mindenki akivel beszéltem már legalább 15-20 vagy 25-30 éve ott dolgozott. Az egész gyárra ez volt a jellemző."
Forrás