Meglepetés: Giovinazzi visszatér az F1-be a Haasszal

Forma-1, Antonio Giovinazzi, USA Nagydíj 2021, csütörtök
AUSTIN, TEXAS - OCTOBER 21: Antonio Giovinazzi of Italy and Alfa Romeo Racing looks on as he plays basketball on the NBA court in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of USA at Circuit of The Americas on October 21, 2021 in Austin, Texas. Chris Graythen/Getty Images/AFP (Photo by Chris Graythen / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Antonio Giovinazzi a Haas Forma-1-es csapatánál fog vezetni két szabadedzésen a 2022-es szezon későbbi szakaszában. Az olasz, aki 2021 végén veszítette el versenyülését az Alfa Romeóban, 2022-t a Forma-E-ben töltötte, de a Ferrari közbenjárásával visszatér a Forma-1-be.

A Haas VF-22 névre keresztelt autóját kell vezetnie az első szabadedzésen Monzában és az Amerikai Nagydíjon, így egy edzést vesz át a szokásos pilótáktól, Kevin Magnussentől és Mick Schumachertől mindkét helyszínen.
Giovinazzi visszatérése azonban nem jelenti azt, hogy a Haas teljesíti az újonc versenyzőkre vonatkozó tervét, miszerint az lenne számukra a legoptimálisabb, ha teljesen kezdő versenyzők vennének részt egy-egy szabadedzésen 2022-ben. Azok, akik „kéttőnél több" futamon vettek részt, alkalmatlannak minősülnek a kritériumoknak (túl tapasztaltak), ami azt jelenti, hogy a Haasnak további alkalommal fog Magnussen és Schumacher helyére egy beugró pilótát keresni, aki friss tapasztalatokkal és új meglátásokkal segítheti a csapatot a fejlesztéseikben.

A Ferrari drukkol Giovinazzinak

- mondta Guenther Steiner, a Haas csapatfőnöke.

- lelkendezett Steiner.

Giovinazzi izgatott az F1-es visszatérés miatt
Giovinazzi öt évvel azután tér vissza a Haashoz, hogy 2017-ben több szabadedzést is teljesített a csapatnál.
"Nagyon örülök, hogy ismét lehetőségem nyílik vezetni a hivatalos F1-es edzéseken" - mondta.

- nyilatkozta az olasz.

- mondta Giovinazzi.
Forrás