A Red Bull újabb nagy nevet csábított el a Mercedestől

Forma-1, Japán Nagydíj, 2008, Lewis Hamilton, McLaren, Phil Prew
SHIZUOKA, JAPAN - OCTOBER 11: Lewis Hamilton (L) of Great Britain and McLaren Mercedes is seen talking with his race engineer Phil Prew (R) in his team garage before qualifying for the Japanese Formula One Grand Prix at the Fuji Speedway on October 11, 2008 in Shizuoka, Japan. (Photo by Clive Mason/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Red Bull tovább bővítette a motorfejlesztési (Powertrains) részlegét Phil Prew-vel, a Mercedes köztiszteletben álló főmérnökével. A Mercedes így egy igen fontos szakembertől kénytelen búcsút venni, aki ráadásul az egyik legnagyobb ellenfelük munkáját fogja segíteni.

2026-ban életbe lépnek az új motorszabályozások a Forma-1-en belül, amire a Red Bull saját erőgépeket kíván gyártani a Red Bull Powertrains részlegében. Az istálló komoly előkészületeket tesz a felkészülés érdekében, hiszen több nagy név is leszerződött a csapathoz.
Ezek egyike a Prew. Bár a szakember nevét nem biztos, hogy ismerik a nézők, Prew hosszú évek óta a Mercedes motorrészlegének kulcsfigurája, aki hosszú és sikeres karriert épített fel a sportban.
Prew korábban a Red Bull műszaki vezérigazgatójával, Adrian Newey-vel dolgozott a McLarennél. 1997 és 2016 között versenymérnökként dolgozott többek között David Coultharddall, Lewis Hamiltonnal és Sergio Perezzel, majd a Mercedes motorosztályára költözött főmérnökként.

Adrian Newey, a Red Bull technikai igazgatója már dolgozott együtt Phil Prew-val korábban Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Dan Mullan

Horner elégedett a Red Bull Powertrains fejlesztésével
A Red Bull Powertrains projekt 2021 eleji bejelentése óta a Red Bull toborozni kezdte a szakma legjobbjait, és az elmúlt hónapokban több alkalmazottat is elcsábítottak a Mercedestől.
A Silver Arrows gyára mindössze 45 perces autóútra található a Red Bull Milton Keynes-i főhadiszállásától, így a munkahely váltás nem okozott különösebb fejtörést a Mercedes egykori alkalmazottainak.
A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elégedett a tervek eddigi alakulásával, ahogy ezt meg is erősítette a Magyar Nagydíj hétvégéjén:

„Most minden kulcsjátékos a helyén van. A vezetési struktúránkat kidolgoztuk, és nyilvánvalóan keményen dolgozunk, de meg kell várjuk a 2026-os szabályozásokat, amelyeket remélhetőleg hamarosan közölnek."

A Mercedes sikerének kulcsfontosságú tényezője
Ami Prew-t illeti, pontos szerepét még nem hozták nyilvánosságra, de Horner nagyon örül, hogy csatlakozhat a Red Bull Powertrainshez.

Christian Horner vezetése alatt szárnyal a Red Bull csapata a Forma-1-ben Forrás: AFP/Eric Gaillard

"Úgy gondolom, hogy nagy mélységeken vagyunk túl, és fantasztikus látni, ahogy az évek során minden egyre inkább összeáll.

Phil egyike azon néhány kulcsfontosságú szerződtetésnek a közelmúltban, amely tovább bővíti azt a nagyon tehetséges szakmai csapatot, amelyet már korábban összeállítottunk. Adrian (Newey) már évekkel ezelőtt ismerte Philt, úgyhogy nyilván kikértem a véleményét a döntés előtt."

- nyilatkozta Horner a Hungaroringen.
Forrás