Vágólapra másolva!
A csapatfőnök kitart amellett, hogy a Red Bullnak a Ferrari stratégiai döntéseitől függetlenül is megvolt volna a tempója az Olasz Nagydíj megnyeréséhez. Az autó és Max Verstappen is egyszerűen gyorsabb volt.

Max Verstappen Monzában megszerezte szezonbeli 11. győzelmét, és ezzel újabb nagy lépést tett a második F1-es világbajnoki címe felé. A Ferrari versenyzője, Charles Leclerc mögött haladva a verseny első köreiben Verstappen átvette a vezetést, amikor Leclerc a virtuális biztonsági autó alatt a bokszba állt, és két kiállásos stratégiára váltott.
Mivel Verstappen csak egy boxkiállást hajtott végre, a győzelemhez vezető úton nem volt ellenfele, Leclerc pedig nem tudta kellőképpen csökkenteni a lemaradását, még a futam végén gyorsabb gumikkal sem. A futam után Horner úgy vélte, Verstappen és a Red Bull elég tempót mutatott ahhoz, hogy stratégiai beavatkozás nélkül is megszerezze a győzelmet.

- mondta Horner a médiának.

Horner: Az RB18 nagyon jól működött Monzában
A Red Bull autója erősnek bizonyult a nagyobb sebességű pályákon, az RB18-as általában jobb végsebességeket ért el, mint legközelebbi riválisai.
Az Olasz Nagydíj előtt a tippek a Red Bull győzelme felé hajlottak, és Horner jelezte, hogy Verstappen gyors előrelépése a 7-es rajtkockából a verseny elején bizonyította a Red Bull erősségét a nagy sebességű pályákon.

- tette hozzá Horner.

- foglalta össze a Monzában történteket a Red Bull Racing csapatfőnöke.
Forrás