A Red Bull és a Mercedes is magát látta volna győztesnek egy sima futamon

Forma-1, Holland Nagydíj, Max Verstappen, Red Bull, George Russell, Mercedes
Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen (front) and Mercedes' British driver George Russell compete in the Belgian Formula One Grand Prix at Spa-Francorchamps racetrack at Spa, on August 28, 2022. (Photo by JOHN THYS / AFP)
Vágólapra másolva!
Több fordulatot hozott a Holland Nagydíjba néhány fennakadás, ezek nélkül George Russell szerint a Mercedes végzett volna az élen. Christian Horner viszont azt tippeli, hogy Max Verstappen mindenképp visszatért volna az 1. helyre.

Stratégiai póker lett a Holland Nagydíjból, miután előbb virtuális, majd valódi biztonsági autós fázist rendelt el a versenyirányítás. A legjobban a Red Bullnál sakkoztak, mert Max Verstappent visszajuttatták az 1. helyre, a Mercedes döntéseit pedig többen megkérdőjelezték, mivel Lewis Hamiltonnak nem adtak új gumit az utolsó lehetőségnél, így az elsőről a 4. helyre csúszott vissza.

Verstappen és Russell Forrás: AFP/John Thys

A Red Bullt irányító Christian Horner kőkeménynek nevezte a verseny volt, nehéz döntésekkel.
„Az utolsó különösen az volt, hogy az élről kihívjuk-e Maxot, amivel úgy tűnt, a Mercedes átveszi az első két helyet – nyilatkozta a Sky Sportsnak. – Kulcsfontosságú volt, hogy a megfelelő gumin legyünk a végén. Ez végül remekül működött. Max elég gyorsan elvégezte a feladatát."

„Normál esetben a lágy-közepes-lágy taktikát követtük volna, és szerintem a gumielőny révén ugyanígy visszaelőztük volna [Hamiltont], ha Verstappen mögé tér vissza a második kiállásáról."

De a Mercedesnél is azt érzik, önerőből képesek lettek volna nyerni. Erről Lewis Hamilton is beszélt, majd amikor a riporter megkérdezte csapattársát, hogy a verseny menetét érintő fennakadások nélkül az egykiállásos taktikával meglett volna-e a tempójuk a győzelemre, határozottan felelt. „Így gondolom – mondta George Russell. – A verseny elején sok időt vesztettünk, mert az időmérőn hátrébb végeztünk a kelleténél, és az első etap végén közel voltunk Maxhoz és a győzelemért harcoltunk. Nagyon ígéretes, amit a csapat mutatott."