Agyvizsgálatot javasol a japán pilóta az F1-es csalásra gyanakvóknak

Forma-1, Cunoda Juki, Holland Nagydíj 2022, futam
Yuki Tsunoda of AlphaTauri during the drivers parade ahead of the Formula 1 Grand Prix of The Netherlands at Zandvoort circuit in Zandvoort, Netherlands on September 4, 2022. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Cunoda Juki MRI-vizsgálatra küldené azokat, akik szerint a Red Bull csalt az előző futamon és a maga javára próbálta fordítani a műszaki problémáját.

Viszonylag hamar elhalkult az a rosszindulatú és alaptalan pletyka, miszerint a Holland Nagydíjon a Red Bull a kisebbik csapatát segítségül hívva okozott virtuális biztonsági autós fázist, ami történetesen kedvezett a győzelmet végül (nem emiatt) megszerző Max Verstappennek.

Néhányan összeesküvést láttak abban ahogy az Alpha Tauri a műszaki hibát szenvedő Cunoda Juki helyzetét kezelte, de a japán pilóta odaszúrt a konteót terjesztőknek.

nyilatkozta Monzában. – Vicces, ahogy sztorikat gyártanak."

Cunoda Juki Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

„Éreztem, hogy valami furcsa a kocsi hátuljánál, először a gumira gyanakodtam. A csapat szólt, hogy egy biztonságos helyen álljak meg a pálya szélén, amit megtettem, majdnem le is állítottam a motort – közölte. – De aztán újra jelentkezett a csapat, hogy nem találtak problémát, ezért tovább mentem és kaptam új gumit. Ám tisztán éreztem, hogy újra gond van, ezt mondtam is a csapatnak, ezért közölték, hogy álljak meg. Végtelenül egyszerű: baj volt az autóval, s mint kiderült, a differenciálmű romlott el."

A Red Bull a világbajnokságból való kizárását kockáztatná olyan sportszerűtlen húzásokkal, amikkel egyesek vádolták őket, és nincs is szükségük ilyesmire Verstappen tetemes pontelőnyének köszönhetően.