Lélegeztetőgépre került az F1-es pilóta

Forma-1, Alexander Albon, Belga Nagydíj 2022, futam
Alexander Albon of Thailand driving the (23) Williams FW44 Mercedes talk to the press after the F1 Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps In Spa - Belgium on 27 August 2022. (Photo by Jonathan Raa/NurPhoto) (Photo by Jonathan Raa / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Sokkoló részleteket közöl csapata az Olasz Nagydíjat kihagyó Alexander Albonról. A Williams pilótájánál komplikációk léptek fel az egyébként sikeres műtét után, aminek következtében az intenzív osztályra szállították, de azóta már jól van.

Szombaton, közvetlenül a harmadik szabadedzés előtt érkezett a hír, hogy Alexander Albont Nyck de Vries helyettesíti az Olasz Nagydíj hátralévő részében, ugyanis a thai versenyzőt vakbélgyulladással diagnosztizálták. A Williams pilótája nem sokkal később még a közösségi médiában viccelődött a történtekkel kapcsolatban, de most kiderült, hogy az események kifejezetten negatív fordulatot vettek.

Albon szombaton még igyekezett humorosan felfogni a történteket

A grove-i alakulat hétfőn délután közleményt adott ki, amelyben tájékoztatták a nagyközönséget Albon állapotáról. Ebből kiderült, hogy a 26 esztendős versenyzőt a helyi San Gerardo kórházba szállították, és annak rendje és módja szerint zárt hasüregbeli műtétet végeztek el rajta.

A beavatkozás sikeres volt, ám itt még nem volt vége az eseményeknek.

Albonnál ugyanis egy ismert, ám ritka szövődmény következtében komplikáció lépett fel, és ez légzési nehézségekhez vezetett. Emiatt a thai versenyzőt intubálták és az intenzív osztályra szállították.

Szerencsére ezután pozitívan alakultak a dolgok: Albon állapota javult az éjszaka folyamán, így vasárnap le is vették a lélegeztetőgépről. Hétfőn visszaszállították az általános osztályra,

és kedden várhatóan el is hagyhatja a kórházat.

A közlemény arra is kitér, hogy Albon szeretné megköszönni a kórház ápolóinak és altatóorvosainak, valamint az intenzív osztályon dolgozóknak a támogatást. A kétszeres dobogós emellett az FIA orvosi csapatának, saját teljesítményedzőjének, a Williams-istállónak és a HINTSA Performance ügyvezető igazgatójának is hálás.

Albon szeme előtt a szingapúri hétvége lebeg Forrás: NurPhoto via AFP/Jonathan Raa/NurPhoto/Jonathan Raa

A thai pilóta teljes mértékben a felépülésre és a szűk három hét múlva esedékes Szingapúri Nagydíjra történő felkészülésre koncentrál. A közlemény arra nem tér ki, hogy Albon szereplése mennyire biztos a városállamban rendezett futamhétvégén.