Az állásáért küzdő Schumachert bosszantó hibák sújtották

Forma-1, Holland Nagydíj 2022, szombat, Mick Schumacher
Haas F1 Team's German driver Mick Schumacher steers is car during the third free practice session ahead of the Dutch Formula One Grand Prix at the Zandvoort circuit on September 3, 2022. (Photo by Kenzo TRIBOUILLARD / AFP)
Vágólapra másolva!
A stratégiája nem tűnt logikusnak, aztán a bokszutcában is csődöt mondott a Haas, a bizonytalan jövőjű német versenyző ennek ellenére higgadtan értékelt.

Mick Schumacher F1-es jövője ingatag lábakon áll, nem biztos, hogy a Haas szerződést hosszabbít vele. A Holland Nagydíj időmérőjén azonban remekül reagált a kihívásra, bejutott a Q3-ba, ám a futamon tőle független okokból pont nélkül maradt.

Csapata kívülről nézve furcsa döntést hozott az első etapjával, mivel a közepes gumin indította el, ami a lágyhoz képest kevésbé tapadt, így pozíciókat vesztett a rajtnál. Ennek ellenére igen korán, már a 13. körben kihívták kerékcserére, amikor a lágy gumin haladók még vígan köröztek.

Mick Schumacher a Holland Nagydíjon Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard

„Utólag mindig könnyű azt mondani, hogy ezt vagy azt másképp kellett volna csinálni. A közepes gumin is jelentős volt a gumikopás, a lágyakon még rosszabb lett volna a helyzet" – mondta Schumacher.

Bármi is volt a haditerv, azt teljesen lebombázta, hogy Schumacher mind a két kerékcseréjénél rengeteg időt vesztett az emelő szerkezet meghibásodása miatt.

„Hibák előfordulnak. Ezúttal senkit sem kell hibáztatni, egy technikai probléma lépett fel. A Forma-1-ben mindennel a határokat feszegetjük, a bokszkiállásoknál is" – mondta.

Csapattársa, Kevin Magnussen a futam után azt jósolta, hogy a következő helyszínen, Monzában valószínűleg nem lesz erős a Haas, így ott megint nagy kihívás lesz számukra a pontszerzés.