Betegség miatt változik a pilóták mezőnye az Olasz Nagydíjon

Formula E, Nyck de Vries, Mercedes
DE VRIES Nyck (ndl), Mercedes Benz EQ, portrait during the ABB Formula E Championshop official pre-season test of season six at Circuit Ricardo Tormo in Valencia on October 15, 16, 17 and 18 of 2019, Spain. (Photo by Xavier Bonilla/NurPhoto) (Photo by Xavier Bonilla / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Nyck de Vries helyettesíti az Olasz Nagydíj folytatásában Alexander Albont a Williamsnél, miután a brit-thai betegség miatt nem tud a csapat rendelkezésére állni.

„A Williams Racing megerősíti, hogy miután ma reggel rosszul érezte magát, majd orvosi tanácsot kért az FIA-tól és a helyi kórháztól, Alexander Albont jelenleg vakbélgyulladással kezelik. Emiatt azt is megerősíthetjük, hogy a csapat tartalékpilótája, Nyck de Vries fog vezetni Alex helyett az Olasz Nagydíj hétvégéjének hátralévő részében. Alex jó állapotban van, a csapat pedig mielőbbi felépülést kíván neki" – írja a Williams a közleményében.

A korábban a Forma-2-ben és a Forma-E-ben is bajnoki címet szerző hollandot eddig háromszor láthattuk az F1-ben, minden alkalommal első szabadedzésen: Spanyolországban éppen Albont, Franciaországban a Mercedesnél Lewis Hamiltont, tegnap pedig az Aston Martinnál Sebastian Vettelt helyettesítette.

Albon azóta a közösségi oldalán is beszámolt a fejleményekről:
„Vakbélgyulladás, műtét és a verseny kihagyása nem azok, amire számítottam ezen a hétvégén! A negatívumok: lemaradok egy erősnek ígérkező hétvégéről, valamint a fájdalom. A pozitívumok: csökkeni fog a testtömegem Szingapúrra és klassz hegeim lesznek."