Csou panaszkodik, amiért alig látszódik a jelentős fejlődése

Forma-1, Belga Nagydíj, Csou Kuan-jü, Alfa Romeo
24 ZHOU Guanyu (chi), Alfa Romeo F1 Team ORLEN C42, action during the Formula 1 Rolex Belgian Grand Prix 2022, 14th round of the 2022 FIA Formula One World Championship from August 26 to 28, 2022 on the Circuit de Spa-Francorchamps, in Francorchamps, Belgium - Photo Antonin Vincent / DPPI
Vágólapra másolva!
Csou Kuan-jü úgy látja, más csapatok autója sokkal többet javult a szezon során, mint az Alfa Romeóé, így nem igazán tudja megmutatni saját fejlődését.

Az Alfa Romeo annyira jól kezdte az idényt, hogy joggal lehetett a három élcsapat mögötti boly élharcosaként tekinteni. Mostanra viszont egyértelműen lemaradtak az Alpine-tól és a McLarentől, és csak a legutóbbi versenyen, Monzában szakítottak meg egy hat futamon át tartó pont nélküli sorozatot.

A csapat újonc kínai pilótája, Csou Kuan-jü jól vette fel az F1 ritmusát, de panaszkodott arra, hogy kívülről nehezen vehető észre a személyes fejlődése.

Csou Kuan-jü Forrás: Antonin Vincent / DPPI/Antonin Vincent / Dppi

„Fontos lenne minden nagydíjhétvégén pontot szerezni, de ehhez jobb tempó kellene tőlünk" – idézte őt a Racingnews365.com.Kár, mert hatalmasat léptem előre a szezonban, csak más csapatok még nagyobbat a fejlesztéseikkel. Így nem tudom megmutatni a fejlődésem."

Az Alfa Romeo egyik legnagyobb problémája az autó megbízhatatlansága: csupán hét olyan futam volt, amikor mindkét versenyzője célba ért.