Ricciardo elmondta, mit kíván a kirúgását okozó pilótának

Forma-1, Daniel Ricciardo, Holland Nagydíj 2022, futam
Daniel Ricciardo of McLaren before the Formula 1 Grand Prix of The Netherlands at Zandvoort circuit in Zandvoort, Netherlands on September 4, 2022. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Miután jogászok közreműködésével lezárult az Alpine és a McLaren vitája, Ricciardo beszélt Oscar Piastrival és menedzserével, Mark Webberrel is, akivel korábban még együtt versenyeztek a Forma-1-ben.

Lezárult az augusztus elején kezdődött F1-es átigazolási szappanopera, most már biztos, hogy Oscar Piastri ül 2023-ban a szerződése lejárta előtt menesztett Daniel Ricciardo helyére a McLarennél. Az eset pikantériája, hogy mindkét érintett, valamint Piastri menedzsere, Mark Webber is ausztrál (a Red Bullnál annak idején pont Ricciardo volt az ő utódja).

Ricciardo elárulta, hogy Webber nemrég találkozót kezdeményezett vele. „Az ügy kezdete óta nyilván nem találkoztunk. Nem hiszem, kellett volna, de úgy érezte, bocsánatot kell kérnie, és megkeresett, hogy mi a helyzet nálam" – mondta Zandvoortban.

„Meg akart győződni róla, hogy ezt tudom-e és hogy rendben vagyok-e. Rosszul érzi magát a történtek miatt, ahogy a sajtóban lezajlott az egész. Jó volt beszélni vele."

Ricciardo nem haragszik Webberre és Piastrira Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

Bár Ricciardo a Forma-1-ben szeretne maradni, kérdés, hogy gyenge formáját látva valamelyik csapat lehetőséget ad-e neki. A Haas, esetleg a Williams lehet az utolsó opciója, miután úgy néz ki, az Alpine Pierre Gasly leigazolásán fáradozik, ami azon múlik, hogy Colton Herta megkapja-e a szuperlicenszet és az Alpha Tauri be tudja-e nevezni.

Ricciardo nem csak Webberrel, hanem Piastrival is beszélt. „Beszéltem Oscarral is, hogy biztosítsam, vele kapcsolatban sincsenek rossz érzéseim. Tudom, hogy működnek a dolgok. Igyekezett bekerülni a Forma-1-be, ez számára is nagy pillanat. Nem akarom, hogy rossz legyen neki" – mondta.