Egy este alatt két szenzációs hír érte a Monacói Nagydíj rajongóit

auto-prix TOPSHOTS Horizontal F1 GRAND PRIX RAIN
TOPSHOT - Aston Martin's German driver Sebastian Vettel recovers after going off the track during the Monaco Formula 1 Grand Prix at the Monaco street circuit in Monaco, on May 29, 2022. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Miután előbb szerepelt a kedd délután közzétett 2023-as versenynaptárban, néhány órával később az is hivatalossá vált, hogy legalább 2025-ig rendeznek Forma-1-es versenyt Monte-Carlóban.

Az ikonikus futamot már a legelső, 1950-es világbajnoki szezonban megrendezték, 1955 óta pedig mindössze egyszer, 2020-ban maradt ki a naptárból. Az utóbbi években egyre gyakrabban lehetett hallani arról, hogy veszélyben a verseny jövője, és noha az egyedi körülményei és a különleges helyszín miatt a legtöbb pilóta kiállt a folytatás mellett, azonban így is bizonytalan volt, hogy meghosszabbítják-e a 2022 végén lejáró szerződést – keddig.

Idén Sergio Pérez ünnepelhetett a monte-carlói dobogó tetején Forrás: NurPhoto via AFP/Andrea Diodato/NurPhoto/Andrea Diodato

Kedd este ugyanis Stefano Domenicali, az F1 elnök-vezérigazgatója bejelentette, hogy nem csupán a 2023. május 28-ai dátum biztos a Monacói Nagydíjat illetően, hanem ezen felül további két évre megállapodtak a helyi versenyt szervező Monacói Automobilklubbal (Automobile Club de Monaco, ACM).

„Örömmel megerősíthetem, hogy

mondta Domenicali. – Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki részt vett ebben a megújulásban, különösen II. Albert monacói hercegnek, valamint Michel Boerinek, az ACM elnökének és az ő csapatának. Alig várjuk, hogy a következő szezonban visszatérhessünk, hogy együtt folytathassuk a munkát!"

Michel Boeri, a Monacói Automobilklub vezetője hozzátette, várhatóan valamilyen mértékben módosulni fognak a nagydíj körülményei. Ez vonatkozhat az óragyártással foglalkozó szponzorokra és a jegyárakra is, amiket egy korábbi cikkünkben részleteztünk.
„Több hónapig tartó tárgyalások után büszkén jelenthetjük be, hogy