Ez a véleménye Alonsónak a rekorddöntésről

Forma-1, Fernando Alonso, Alpine
Alpine's Spanish driver Fernando Alonso competes during first practice session ahead of the Formula One Hungarian Grand Prix at the Hungaroring in Budapest, Hungary, on July 29, 2022. (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
A következő versenytől Fernando Alonso lesz a csúcstartó az F1-es futamokon való részvételekben, és ennek kapcsán megemlített egy hihetetlen számot, hány versenyig juthat.

A következő versenytől Fernando Alonso lesz a Forma-1 legtöbbször rajthoz álló pilótája, 350 futamig még senki sem jutott a sportág történetében. Kimi Räikkönentől veszi át a stafétabotot, bár saját bevallása szerint őt ezt különösebben nem érdekli.

„Tudom, hányszor álltam rajthoz, mert minden nagydíjon szembesítenek vele. Engem annyira nem foglalkoztat. Boldog vagyok, hogy ilyen sok éve a Forma-1-ben vagyok, és még kettőt, vagy többet itt töltök" – idézte a kétszeres bajnokot az Autosport.

Alonso 41 éves, de két évig még biztos a mezőnyben marad Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

„Ha nem teljesítenék jól, biztosan nem indítottak volna 400 nagydíjon."

Az Aston Martinnál, amely 2023-tól a csapata lesz, nem zárták ki azt a lehetőséget, hogy a most 41 éves Alonso akár 45 éves koráig vagy még tovább is versenyezni fog.