Vágólapra másolva!
Az amerikai Colton Herta Alpha Taurihoz szerződése azon múlik, eltekintenek-e az F1-es jogosítvány megszerzéséhez szükséges feltételektől.

Chris Medland, a RACER újságírója attól számolt be a Holland Nagydíj hétvégéjén, hogy Helmut Marko elmondása szerint mindenben megegyeztek az összes érintettel arról, hogy a McLaren által támogatott, az IndyCar-ban versenyző Colton Hertát jövőre az Alpha Tauri színeiben indítsák, Pierre Gasly pedig az Alpine-hoz kerüljön.

Egyetlen bökkenő van már csak a történetben: Hertának nincs meg az F1-es jogosítvány megszerzéséhez szükséges pontmennyiség, amit a különböző sorozatokban elért eredmények alapján osztanak.

Colton Herta Forrás: Joe Skibinski - 2021/Joe Skibinski

A Red Bull tanácsadója abban bízik, hogy az FIA e nélkül is megadja a szuperlicenszet az amerikai pilótának,

és várhatóan már az e heti Olasz Nagydíjra döntés születik az ügyben.

Az F1 vezérigazgatója, Stefano Domenicali elismerte, hogy az amerikai piac miatt fontos lenne Herta érkezésre, de hangsúlyozta, hogy pusztán emiatt nem szabad felrúgni a szabályokat.

„Tiszteletben kell tartani a sportág szabályait. Fantasztikus, ha jogosult lesz az F1-hez csatlakozásra a pontokkal, de van egy meghatározott protokoll, amit követni kell" – mondta.