Szokatlan időpontban rendezhetik jövőre a Magyar Nagydíjat

Forma-1, Magyar Nagydíj 2022, Max Verstappen
Winner Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen celebrates on the podium after the Formula One Hungarian Grand Prix at the Hungaroring in Mogyorod near Budapest, Hungary, on July 31, 2022. (Photo by Attila KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
Helyet cserélhet a 2023-as F1-es menetrendben a Hungaroring és Spa-Francorchamps – tudta meg a formula.hu.

Alakulóban van a jövő évi F1-es menetrend és a jelek szerint változás várható a Magyar Nagydíj időpontjával kapcsolatban is. A hungaroringi futam hagyományosan a nyári szünet előtti utolsó összecsapás, a jövő évi verseny előzetes időpontja a korábban várt dátum alapján július 28-30-a volt. A formula.hu úgy tudja, hogy a viadal dátuma megváltozik: forrásaik szerint

a mezőny jövőre július 21-23-án látogat Mogyoródra,

a nyári szünet előtti utolsó fordulóként pedig – egy héttel később, a magyar futam eredetileg tervezett időpontjában - a Belga Nagydíjat rendezik meg.

2022-ben Mogyoródon és Spában is Max Verstappen tudott nyerni Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Mint ismeretes, a Belga Nagydíj jövője hosszú időn át bizonytalan volt, azonban néhány héttel ezelőtt megszületett a megállapodás, hogy az F1 jövőre is visszatér a legendás helyszínre. A késői döntés miatt Spa kapta volna a július 21-23-i dátumot, azonban a helyi szervezők a július 21-i nemzeti ünnep és az akkortájt az országban zajló különféle tömegrendezvények miatt nem tudták vállalni a lebonyolítást.

A megoldás az lesz, hogy Spa-Francorchamps helyet cserél a Hungaroringgel.

Az időpontcsere csak akkor válik véglegessé, amikor a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa (WMSC) jóváhagyja a 2023-as versenynaptárt. Ha minden igaz, erre már nem kell sokat várni: a menetrendet heteken belül véglegesíthetik és nyilvánosságra hozhatják.